Uit plaatsbezoeken leer je het meest!

In het natuurontwikkelingsgebied Kerkeweerd en Negenoord wordt de laatste hand gelegd aan de herinrichting. De vzw Limburgs Landschap heeft dit uniek gebied van 200 hectaren gekocht van het stadsbestuur van Dilsen-Stokkem. Het gebied is gelegen tussen de Maas en het stadscentrum van Stokkem.

Op woensdag 21 augustus 2013 ging gedeputeerde Ludwig Vandenhove er samen met zijn kabinet (3 vrouwen: Daphne, Ingrid en Ingrid!) op werkbezoek.

De heer Albert Baenens van Limburgs Landschap gaf uitleg over het ontstaan en de toekomst van dit gebied.
Enerzijds bevat het gebied unieke natuurwaarden, die in stand gehouden moeten worden en kansen moeten krijgen.
Anderzijds kan het gebied “beleefd” worden door de buurtbewoners: vissen, wandelen, struinen in de natuur… uiteraard met respect voor de natuur.

“Het gebied garandeert de bezoeker prachtige uitzichten, mooie fauna en flora en een gevoel van rust!
Een van de vele prachtige groene parels die onze provincie Limburg en het Maasland rijk zijn.”, aldus Ludwig Vandenhove.
Plaatsbezoeken zijn het best om alle natuurgebieden en projecten van dichtbij te leren kennen.

En wie zagen wij daar rustig vissen tussen al dat groen? Goede vriend en ex-collega-gedeputeerde Sylvain Sleypen, die dit de ideale manier vindt om te genieten van zijn pensioen.”

Zie ook Natuurverenigingen moeten samenwerken van 05-07-2013 en Natuurgebied ’t Hasselterbroek: vergroting leefgebied boomkikker en grauwe klauwier van 20-08-2013 op deze website.

Tags: