Uiteenzetting Dany Grosemans groot succes!

Op woensdag 23 november 2011 gaf dierengedragstherapeut
Dany Grosemans een uiteenzetting over het gedrag van honden in het politiehuis Sint-Truiden.

Meer dan 110 geïnteresseerden kwamen naar hem luisteren en stelden heel wat vragen.

“Spijtig genoeg ben ik zelf maar even kunnen aanwezig blijven omwille van de viering van de Heilige Trudo, de patroonheilige van de stad Sint-Truiden. Bovendien was het de officiële opening van de zevenjaarlijkse Trudofeesten.”, aldus burgemeester Ludwig Vandenhove, tevens voorzitter van het politiecollege en de politieraad.

 

 

 

“De cijfers van de dieren- en milieupolitie bevestigen het belang van dieren en dierenwelzijn in de werking van de lokale politie Sint-Truiden - Gingelom - Nieuwerkerken.
Enkele cijfers van dit jaar: 161 loslopende honden, 54 klachten over geblaf, 15 verwaarloosde honden, 10 gevaarlijke honden, 6 aangereden honden, 3 burenruzies ten gevolge van honden, 2 mishandelde honden en 1 bijtincident.

 

Deze feiten kunnen heel wat overlastproblemen veroorzaken, die ervoor zorgen dat de burger zich minder veilig in haar of zijn buurt voelt. Vaak gaat het nochtans over problemen die voorkomen konden worden. Immers, als burgers weten waarom honden zich op een bepaalde manier gedragen, kan hierop ingespeeld worden en kunnen bepaalde reacties voorkomen worden.”

 

 

“Het is een initiatief dat zeker voor herhaling vatbaar is.”, besluit Ludwig Vandenhove.

 

 

Zie ook de teksten ‘Maatregelen nemen om agressieve honden te vermijden!’ van 26 mei 2007 en ‘Honden zijn van Mars, mensen van Venus’ van 11 november 2011 op deze website.
 

Hierover is een artikel verschenen in Het Belang van Limburg van zaterdag 26 november 2011.