Uitgebreide sp.a-delegatie aanwezig bij Brussel – Zepperen

Vorig weekend, op zondag 3 maart 2013, was er de traditionele wielerwedstrijd Brussel – Zepperen (Sint-Truiden) voor beloften en elite zonder contract.

sp.a Sint-Truiden was er met een uitgebreide delegatie met onder andere bestuurslid en ex-wielrenner Maurice Hollebeke, de gemeenteraadsleden Marleen Thijs, Filip Moers en Johnny Vangrieken en gedeputeerde Ludwig Vandenhove.

“Normaal is dit de 2de wedstrijd van het seizoen waar ik traditioneel op aanwezig ben, maar wegens de afgelasting van het drieluik Haspengouw in Brustem (Sint-Truiden) op zondag 24 februari 2013 was het nu de eerste.
Ik probeer minstens één maal per jaar in elke buurt of elk dorp van Sint-Truiden, waar nog wielerwedstrijden van een plaatselijke club doorgaan, aanwezig te zijn.”, zegt Ludwig Vandenhove.

“Voor mij zijn dorps- en wijkkoersen (nog altijd) belangrijk voor het lokale gemeenschapsleven, ook al wordt het steeds moeilijker om deze te organiseren. Zo zijn er het gebrek aan financiële middelen, de verminderde sponsoring, de bevolking die steeds minder opgezet is met verkeersomleidingen en/of afgesloten straten, de agressie van chauffeurs ten aanzien van seingevers, etc.
Wat dat laatste betreft, is het boek van auteur Ann De Craemer zeker aan te bevelen (1).

De overheid in het algemeen en de gemeenten en steden in het bijzonder moeten bijzondere inspanningen doen om dit lokaal wielerleven en de wedstrijden mee in stand te houden. Daarvoor hebben bevoegd schepen van sport Bert Breesch en ikzelf als burgemeester tijdens de vorige legislatuur in Sint-Truiden de vzw Hesbania Cycling opgericht.”

De overwinning in Brussel – Zepperen ging naar Daan Myngheer.

  1. Ann De Craemer, De Seingever, De Bezige Bij Antwerpen

Zie onder andere ‘Verkeersremmers zijn terug‘ van 15 maart 2012 en ‘Koers, koers en nog eens koers’ van 28 maart 2012 op deze website.