Uitreiking bebloemingswedstrijd 2011

Op dinsdag 6 december 2011 vond in het jeugdcentrum ‘de Tochtgenoot’, Trudobron 20 te Sint-Truiden, de uitreiking plaats van de jaarlijkse bebloemingswedstrijd van de stad Sint-Truiden.


Na een inleiding door bevoegde sp.a-schepen van groen en milieu
Filip Moers/> wordt er traditioneel een diareportage vertoond, gemaakt door fotoclub Renovat met tuinen en versierde gevels van alle laureaten.

Met deze diareeks toonde fotoclub Renovat nog maar eens aan dat zij (bijna) professioneel bezig zijn en dat het onderscheid tussen professionele fotografen en zogeheten amateur-fotografen bijna niet meer te zien is.

“Ik heb dit ook al gezegd bij de opening van Renovisie11, het 20e salon van Renovat Foto, dat officieel begon op vrijdag 18 november 2011 en het hele weekend liep.”, zegt burgemeester
Ludwig Vandenhove/>.
Hierover is ook een artikel verschenen in Renovaatje (november 2011), het maandelijks ledenblad van Renovat Foto vzw.

Nadien werden de laureaten en de winnaars bekendgemaakt en werden de prijzen namens de stad Sint-Truiden overhandigd door schepen
Filip Moers/>.

De volgende deelnemers werden door de jury als laureaat uitgeroepen en kregen een prachtig boek boordevol tips over snoeien: Gilberte Celis, Marina Liebens, Annick Sauvage, Jef Smeulders, Paul Benaets, Rolans Boiten en René Roosen.

Alle deelnemers, alsook de deelnemers van Open Tuinen - een jaarlijkse organisatie van Volkstuinen - kregen een waardebon.

Sp.a-fractieleider
Marleen Thijs/> en burgemeester
Ludwig Vandenhove/> waren ook aanwezig.

Het was de 26e keer dat deze bebloemingswedstrijd van de stad Sint-Truiden plaatsvond.
Spijtig genoeg is er vorig jaar een onderbreking geweest omwille van het sterk terugschroeven van de begrotingsposten van de sp.a-schepenen en de burgemeester door CD&V en Open VLD in de begroting 2010.

Zie ook de website www.filipmoers.be, waar u de foto’s kan terugvinden.

Hierover is een artikel verschenen in Het Laatste Nieuws van donderdag 8 december 2011 en in Het Nieuwsblad van vrijdag 9 december 2011 en in de Primeur (nr 206) van januari 2012.