Uitspraken Roland Duchatelet onvoorstelbaar!

Burgemeester Ludwig Vandenhove: “Schepen Roland Duchatelet deed in ‘KNACK’ van woensdag 16 februari 2011 een aantal uitspraken over mijn persoon.

 

Ik betreur deze uitspraken, maar voel mij niet geroepen om mee te gaan in heen en weer schelden. De heer Roland Duchatelet is een emotioneel persoon en soms zegt hij zaken die hij beter niet zou zeggen.
Ik heb genoeg levenswijsheid en politieke ervaring om dit over mij heen te laten gaan.

 

Als burgemeester wil ik al mijn tijd gebruiken om Sint-Truiden goed te besturen. En dan wil ik geen tijd verliezen met persoonlijke aanvallen.

 

 

 

 

 

Alleen wil ik nog kort zeggen:
-        dat ik na 30 jaar meegedraaid te hebben in de nationale, Limburgse en Sint-Truidense politiek goede contacten (ik spreek in de politiek nooit over vrienden, want echte vrienden zijn zeldzaam, ook buiten de politiek) heb met personen in alle democratische partijen;

-        dat ik heel wat coalitieakkoorden afgesloten heb in Limburgse gemeenten en steden en dat ik hierbij steeds mijn woord heb gehouden en mijn handtekening gerespecteerd;

-        dat ik heel wat van die afspraken en akkoorden gemaakt heb met de liberalen in het kader van ‘paars’.
Ik vraag mij af wat zij vinden van deze uitspraken van schepen Roland Duchatelet;

-        dat ik - als ik de opsomming in ‘KNACK’ lees met wie Roland Duchatelet inmiddels op zijn zachtst uitgedrukt geen goede relatie meer heeft - in goed gezelschap verkeer wat mijn zogeheten ‘onbetrouwbaarheid’ betreft.

 

 

En nog dit: na al mijn jaren in de politiek weet ik dat het een harde stiel is, maar dat er ook menselijkheid kan heersen. Blijkbaar echter niet in Sint-Truiden, want daar is die grens van het menselijke al dikwijls en al lang overschreden, zoals nu nog maar eens in dit artikel.
Misschien moeten we voor dit soort situaties een wet maken tegen ‘pesten in de politiek’.
Voor alle duidelijkheid: dit laatste slaat nergens op, net zoals de uitspraken van schepen Roland Duchatelet in ‘KNACK’.”

 

 

Wie een kopie van het artikel wenst, kan een mail sturen naar burgemeester@sint-truiden.be.
 

Hierover is ook een item verschenen in Het Belang van Limburg en Het Laatste Nieuws van 19 februari 2011 en Het Nieuwsblad van 21 februari 2011.