Vakantiewerkingen stad Sint-Truiden groot succes tijdens eerste vakantieweek!

“De grote vakantie is nog maar een week bezig en nu al merken de betrokken stadsdiensten dat het een topvakantie zal worden voor de vakantiewerkingen van de stad Sint-Truiden.”, aldus schepen van jeugd
Els Sneijers en burgemeester Ludwig Vandenhove.

 

 

 

De populaire vakantiewerking ‘Sport en Spel’ haalde tijdens de eerste vakantieweek gemiddeld 200 deelnemers per dag. En gemiddeld 95 jongens en meisjes gingen zich per dag al uitleven op de speelpleinwerkingen van Brustem, Aalst, Zepperen en Wilderen.

Ook het eerste sportkamp was een groot succes.
54 kleine Winnetous beleefden de week van hun leven tijdens het Indianenkamp.
De volgende weken zijn de sportkampen al helemaal volzet.

Bij de buitenschoolse kinderopvang Tutti Frutti werden de eerste week 169 kindjes opgevangen op drie locaties (Hasseltsesteenweg 482 in Kortenbos, Kapelhof 8 in Brustem en Rummenweg 2 in het centrum).
Op alle locaties zijn de beschikbare plaatsen voor de hele vakantieperiode volzet. 

De mobiele skateterreinen en streetsoccer trekken eveneens heel wat sportieve kinderen en jongeren aan.
Reken daar de komende weken de speelstraten en de gespecialiseerde opvang ’t Wolfke (kinderen en jongeren met een handicap) bij.

“De stad Sint-Truiden bevestigt andermaal haar reputatie als stad met een uitgebreid en gediversifieerd aanbod van vakantieopvang voor kinderen en jongeren.”, besluit Ludwig Vandenhove.

 

In de edities van mei en juni van het stedelijk informatieblad was er een afzonderlijke katern met een overzicht van de speeltuinen, speelbossen, skateparken, speelstraten,… , respectievelijk de diverse vakantie-initiatieven in Sint-Truiden.

Zie de teksten ‘Vakantiewerkingen stad Sint-Truiden zijn deze paasvakantie weer groot succes’ van 16 april 2012 en ‘Elke maand het stedelijk informatieblad in de bus!’ van 6 mei 2012 en van 10 juni 2012’ ‘op deze website.