Van de nood een deugd maken

“Met het laten plaatsvinden van de Bompad Party op zaterdag 10 november 2012 in een tent op het voormalig militair domein maak ik van de nood een deugd.”, aldus burgemeester Ludwig Vandenhove.

“Omwille van asbestproblemen - kan loskomen bij zware muziek - in loods 27 en hangar 66 kan de fuif daar niet (langer) plaatsvinden.
In overleg met de organisatie, de Chirojongens Ridders van Maria (RVM) Sint-Marten, de stedelijke jeugddienst en de lokale politie Sint-Truiden - Gingelom - Nieuwerkerken is er beslist om een tent te plaatsen.

De stad Sint-Truiden zal voor 5.000,00 EUR tussenkomen in de kosten (het is tegelijkertijd een initiatief naar de 18 jarigen van dit jaar toe) en het is voor de lokale politie Sint-Truiden - Gingelom - Nieuwerkerken een goede manier om de nieuwe geluidsnormen, die Vlaanderen van 1 januari 2012 oplegt, uit te proberen.
De jeugddienst en de lokale politie Sint-Truiden - Gingelom - Nieuwerkerken zullen rond dit gegeven een actieve sensibiliseringscampagne voeren.

Ik heb opdracht gegeven aan de gewestelijke brandweer Sint-Truiden en de lokale politie Sint-Truiden - Gingelom - Nieuwerkerken om de situatie strikt op te volgen en bijvoorbeeld bij noodweer de nodige extra maatregelen te nemen.”
 

Hierover staan er artikels in ‘Het Nieuwsblad’ van woensdag 24 oktober 2012, in ‘Het Laatste Nieuws’ en de ‘De Standaard’ van donderdag 25 oktober 2012 en in ‘Het Belang van Limburg’ van vrijdag 26 oktober 2012.

Zie onder andere de tekst ‘Jongeren moeten kunnen blijven fuiven!’ van 10 oktober 2012 op deze website.