Verenigde Commissies bezoeken Natuurhulpcentrum in Opglabbeek

Op zaterdagvoormiddag 17 oktober 2015 bezochten de Verenigde Commissies van  de Limburgse provincieraad onder leiding van gedeputeerde van Dierenwelzijn Ludwig Vandenhove het Natuurhulpcentrum in Opglabbeek.

"Vlaanderen is nu volledig bevoegd voor Dierenwelzijn.
Dit is het ideale moment om een eigen Vlaams dierenwelzijnsbeleid uit te tekenen", aldus Ludwig Vandenhove.

"Een essentieel onderdeel hiervan is voor mij de uitbouw van voldoende opvangcentra en dierenasielen evenwichtig gespreid over alle regio's in Vlaanderen.
Het kan niet blijven duren dat het hoofdzakelijk vrijwilligers zijn, die hier momenteel voor instaan en die via de organisatie van allerhande activiteiten en evenementen moeten zorgen voor de nodige financiële middelen.

Ik steun de suggestie van Sil Janssen van het Natuurcentrum van Opglabbeek om een soort 'recupeltaks' te heffen elke keer als er een dier verkocht wordt.
Heel wat mensen kopen nog al te vaak dieren, waarvan ze niet inschatten wat de gevolgen zijn. 

Burgers betalen niet graag (meer) belastingen, maar gezien om en bij 1 op 2 Belgen één of meerdere huisdieren heeft, is er zeker bereidheid om onder de ene of andere vorm een bijdrage te betalen voor het welzijn van dieren."

Hieronder vindt u het persbericht.  



Zie ook Limburgse provincieraad bezoekt Kempen~Broek van 23-06-2015 en Limburgse provincieraad bezoekt Bosland van 28-04-2014 op deze website.