Verkeerssituaties globaal bekijken!

Dat zei gemeenteraadslid Ludwig Vandenhove tijdens de gemeenteraad van maandag 23 juni 2014 naar aanleiding van het voorstel van de CD&V-Open Vld om de Duifhuisstraat op Terbiest (Sint-Truiden) af te sluiten.

Elke ingreep heeft gevolgen voor de hele omgeving.”, zegt Ludwig Vandenhove. “Mijn voorstel was dan ook om dit punt uit te stellen en het te bekijken in een globaal kader, zoals wij in mijn periode als burgemeester al gedaan hebben. Ik denk onder andere aan het invoeren van een tonnage beperking vanaf het rondpunt aan de Hasseltsesteenweg, de verkeerssluis in de Sint-Jorisstraat, de verkeersluis in de Duifhuisstraat, etc. Bovendien vraag ik mij af wat van het door de vorige meerderheid opgestarte dossier van de stoepen (en eventueel fietspaden waar het kon) op Terbiest gekomen is, waaraan een globale aanpak van de verkeersveiligheid in de hele omgeving gekoppeld was.

En welke korte termijnbeslissingen schepen Bert Stippelmans neemt (of beter belooft, maar vaak niet uitvoert!) herinner ik mij van het dossier van de Brandhoutstraat in Brustem.
Daar is nog altijd niet gebeurd aan de onveilige verkeerssituatie ter hoogte van de Tongeresteenweg ondanks alle beloftes.”

 

Zie onder andere Geen doorgaand verkeer meer in Duifhuisstraat. Het Laatste Nieuws, 25-06-2014, p. 18.  Straat tevreden, buurt mort. Het Belang van Limburg, 28-06-2014, p. 32.

Zie ook Verkiezingen zijn geen loze beloftes doen van 05-10-2012 en Brandhoutstraat terug open van 16-09-2011 op deze website.