Viering 90 jaar Socialisme Sint-Truiden succes!

Op zondag 29 april 2012 vond de viering van 90 jaar Socialisme van de afdeling Sint-Truiden plaats in het Koninklijk Atheneum, Tichelrijlaan 1.


“Het was een succes met om en bij de 250 aanwezigen en een gemoedelijke, warme sfeer.”, zegt burgemeester Ludwig Vandenhove.

“Een goede partijwerking moet voor mij een goede mix zijn van traditie en vernieuwing, hetgeen weerspiegeld wordt in de activiteiten.

Er zijn nog zo weinig tradities in onze actuele maatschappij.
We moeten er alles aan doen om er een aantal overeind te houden.

Vandaar dat we regelmatig ledenvieringen organiseren om onze leden te bedanken voor hun jarenlange loyauteit en inzet en om te benadrukken van waar we komen.
Vorig jaar op zondag 30 april 2011 is dit gebeurd voor de onderafdelingen Gelinden-Gelmen (50 jaar) en Zepperen (80 jaar) en nu was Sint-Truiden aan de beurt.
Zie de tekst ‘Succesvolle 1 meiviering in Sint-Truiden’ van 6 mei 2011 op deze website.

Hoeveel hebben we in de huidige maatschappij niet te danken aan het Socialisme?
Het is alleen maar spijtig dat de bevolking, zeker de jongeren, dat nog zo weinig beseffen.”, zegt Ludwig Vandenhove.

Er waren gesprekken met een aantal gevierde leden (mevrouw Josée Vanelderen-Gysens en mevrouw Annie Stevens-Meire en de heren Julien Pollenus en André Schurmans) en met viceminister-president van de Vlaamse regering en Vlaams minister van Innovatie, Overheidsinvesteringen, Media en Armoedebestrijding Ingrid Lieten, minister van Staat Willy Claes en ex-minister en burgemeester van Borgworm Guy Coëme.
Sp.a-voorzitter en raadslid van het Openbaar Centrum voor Maatschappelijk Welzijn (OCMW) Ann Knaepen was moderator.

Alle personen met meer dan 50 jaar lidmaatschap werden symbolisch ‘gehuldigd’ en voor alle personen met meer dan 25 jaar was/is er een geschenk voorzien.

Professor doctor Valère Stijnen heeft een unieke powerpoint presentatie gemaakt over 90 jaar Socialisme in Sint-Truiden.

Alle aanwezige kandidaten van Lijst Burgemeester/sp.a voor de gemeenteraadsverkiezingen van zondag 14 oktober 2012 werden voorgesteld.
Onze lijst is een mix van ervaring, traditie en vernieuwing.”, besluit Ludwig Vandenhove.
Zie ook de teksten ‘Paasfeest Onder Ons’ van 9 april 2012, ‘Het moeten niet altijd grote en dure activiteiten zijn’ van 4 mei 2012 en ‘Eitjes rapen op Begijnhof’ van 11 april 2012. 

Easy line zorgde voor de muzikale omlijsting.

Hierover is een artikel verschenen in De Weekkrant van woensdag 16 mei 2012.