Voorstelling huwelijksgeschenken voor 2011!

Op zaterdag 8 januari 2011 om 11.00 uur werd in de abdijsite van Sint-Truiden het eerste huwelijk van 2011 voltrokken tussen Eva Gerrits en Bart Vanhove.

Tijdens deze plechtigheid werden de huwelijksgeschenken voor 2011 officieel voorgesteld.

 

 

 

Burgemeester Ludwig Vandenhove: “Het bruidspaar ontvangt een gratis zwemabonnement van het stedelijk zwembad (goed voor 10 individuele zwembeurten), een cultuurbon ter waarde van 5,00 EUR, twee gratis lidkaarten voor de stedelijke bibliotheek, een aantal cadeaubons van diverse plaatselijke handelaars en een kunstwerk.”
Dit jaar voegen we nog een aankoopbon voor streekproducten ter waarde van 20,00 EUR aan dit pakket toe. Zodoende promoten we ook de stad Sint-Truiden en Toerisme Sint-Truiden.”

 

 

Het kunstwerk - als blijvende herinnering aan de voltrokken huwelijken - is dit jaar van de hand van mevrouw Cathérine Petré, leerlinge aan de Haspengouwse Academie [beeld].

 

 

 

 

 

De titel van het werk is ‘Samen op weg’.
De bloesem staat symbool voor het tere, prille begin waar iets duurzaam en standvastig uit groeit. Maar ook als symbool van onze fruitstad waar het jonge paar ‘samen op weg’ gaat.

 

 

Ze heeft er eveneens een kort gedicht bij geschreven:

 

 

Jij, ik
Ik, jij
Jij en ik
Wij
Samen
Wij samen
Op weg
Voor altijd

 

 

“Namens het stadsbestuur wens ik alvast alle toekomstige trouwers veel geluk, plezier en succes, zowel in hun nieuw leven, als met de ontvangen geschenken.”, besluit
Ludwig Vandenhove.

 

 

Hierover is ook een item verschenen in De Weekkrant van woensdag 12 januari 2011.

 

 

 

Zie onder andere ook de tekst ‘Voorstelling huwelijksgeschenken voor 2010!’ van 19 januari 2010 op deze website.