Vriend Jos!

Vakbondman Jos Digneffe gaat binnen enkele weken op pensioen als voorzitter van de Algemene Centrale der Openbare Diensten (ACOD) -Spoor.
Hij was de laatste weken en dagen niet uit het nieuws weg te slaan.

“Hoe vaak hebben wij niet samen acties gedaan om een betere spoorontsluiting van Limburg te krijgen, om bepaalde lijnen te behouden en/of uit te breiden en/of om de tewerkstelling in werkplaatsen in Limburg te houden.”, zegt burgemeester Ludwig Vandenhove. “We hebben ook enkele keren samen campagne gevoerd bij parlementsverkiezingen.”

“Jos is een echte vakbondman en als ‘oude Socialist’ vind ik het soms spijtig dat vakbond en partij niet vaker aan dezelfde kant staan.

Natuurlijk hebben vakbond en partij een andere doelstelling, een andere manier van aanpak, een andere finaliteit, etc. en is het niet onlogisch dat we over sommige dossiers soms anders denken. Maar uiteindelijk zijn we ontstaan uit hetzelfde ideeëngoed en dat mogen we niet vergeten. Dat wordt nochtans net (iets) te vaak vergeten én bij sommige vakbondsleiders en  -leden, én bij sommige partijverantwoordelijken en -militanten.

Maar Jos is zo niet.
Het beste bewijs is dat de partij altijd een beroep op hem kan doen om op de één of andere lijst te staan bij verkiezingen. Nu is hij bijvoorbeeld kandidaat (7e plaats) in het district Hasselt voor de provincieraad voor het kartel sp.a/Groen.

Ik wens Jos nog vele gelukkige en gezonde jaren.”

Zie onder andere ook de teksten ‘Ludwig Vandenhove in de bres voor het openbaar vervoer’ van 3 juni 2010 en ‘Uitspraak: ja, ik ben gesyndiceerd’ van 30 januari 2012 op deze website.