Vzw Dubolimburg is verhuisd

De vzw Duurzaam Bouwen Limburg (Dubolimburg) is verhuisd (van Marktplein 7 in Heusden-Zolder naar Greenville, Centrum-Zuid 1111 in Houthalen-Helchteren).
Op donderdag 2 april 2015 werd dit officieel bezegeld met een Housewarming.

Spreker was onder andere drs. ingenieur Anjo Travaille, die tijdens een interactieve inspiratiesessie inzichten en praktische tips gaf inzake het nemen van duurzame beslissingen en het beïnvloeden van de keuzes van anderen.

Voorzitter en gedeputeerde van leefmilieu en natuur  Ludwig Vandenhove nam kort het woord voor de netwerkreceptie.

“Proficiat met de verhuis.

We zijn nu wel weg uit Heusden-Zolder, waar het Centrum Duurzaam Bouwen (CeDuBo) gevestigd is, maar dit zal niet beletten dat we nauw zullen blijven samenwerken.

Om echt een klimaatneutraal Limburg te bereiken met elke Limburger op haar/zijn plaats inspanningen doen.
We hebben kleine en grote projecten nodig.

Limburgers sensibiliseren om bij het (ver)bouwen duurzaam en klimaatneutraal tewerk te gaan is een permanente opdracht. Vzw Dubolimburg moet dan ook kunnen blijven functioneren, ook al worden de Steunpunten Duurzaam Bouwen op Vlaams niveau in twijfel getrokken.
Vanuit Limburg zullen wij alleszins financiële middelen blijven uittrekken voor de vzw Dubolimburg, althans als de Vlaamse regering ons dat toelaat.

Op maandag 1 juni 2015 hopen we definitief van start te gaan met het Rollend Fonds, waarbij goedkopere leningen met een langere looptijd zullen kunnen verkregen worden voor Limburgers, die hun huizen verbouwen en/of renoveren.
De vzw Dubolimburg speelt hier een actieve rol in.

Klimaatneutraliteit houdt heel wat specifieke termen in, die vaak enkel maar gekend zijn door specialisten en mensen uit het werkveld (bijvoorbeeld allerlei Europese en Vlaamse normen).
Ik heb gevraagd aan de vzw Dubolimburg om hier iets verklarend voor te maken, zodat ook de vrouw/man in de Dorpsstraat dat begrijpt.
Waarom bijvoorbeeld geen bladwijzer?

Veel succes met en in uw nieuwe stek!”, aldus Ludwig Vandenhove.     

Zie ook Rollend Fonds van start van 12-03-2015 en Verdwijnt de Vlaamse steun voor de provinciale steunpunten duurzaam bouwen en wonen? van 12-02-2015 op deze website.