Walk for Water

Op donderdag 22 maart 2012 - Wereldwaterdag - werd het schoolproject ‘Walk for Water’ van leefschool ‘De Villa’ en kleuterschool ’t Molenhofje’ van het GO! Onderwijs van de Vlaamse Gemeenschap feestelijk afgesloten.

‘Walk for Water’ is een samenwerking tussen Milieuzorg Op School (MOS), de niet-gouvernementele organisatie (NGO) PROTOS (een organisatie, die zich inzet voor de waterproblematiek in de Zuiderse landen), de Vlaamse overheid, de 5 Vlaamse provincies en de Vlaamse Gemeenschapscommissie en kadert in de wereldwijde campagne ‘The World Walks for Water’, ondersteund door de Verenigde Naties (VN).

 

 

 

Miljoenen mensen moeten elke dag gemiddeld 6 kilometer wandelen, gewoon om het water te halen voor hun basisvoorzieningen.
Miljarden hebben zelfs geen schone plaats om naar het toilet te gaan. Het gebrek aan zuiver water zorgt voor een vicieuze cirkel van ziekte, beperkte levensverwachting en armoede. Op wereldwaterdag  stappen daarom duizenden mensen over de hele wereld tegelijk 6 kilometer om deze crisis aan te klagen en aandacht te vragen voor de waterproblematiek.

 

 

De leerlingen van ‘De Villa’ en ’t Molenhofje’ werkten mee aan deze campagne via allerhande projecten rond water.
Vooral het verbruik en de verspilling van water stonden centraal.
Met een aantal acties werd maar liefst 1.110 EUR ingezameld voor Protos. Ze kwamen ook geld ophalen bij burgemeester Ludwig Vandenhove.

 

 

 

 

 

“Een mooi initiatief, waarbij kinderen al van een zeer jonge leeftijd bewust gemaakt worden van internationale problemen en ontwikkelingssamenwerking.”, zegt Ludwig Vandenhove.

 

 

De afsluiting vond plaats in het bijzijn van leerlingen, ouders, personeel, schepen van leefmilieu Filip Moers en burgemeester Ludwig Vandenhove.

 

 

Zie ook http://walkforwater-mos.blogspot.com/.

<span style="FONT-FAMILY: Verdana; COLOR: black; FONT-SIZE: 10pt; mso-fareast-font-family: " times="" new="" roman";="" mso-bidi-font-family:="" "times="" mso-ansi-language:="" nl;="" mso-fareast-language:="" mso-bidi-language:="" ar-sa"="">Hierover is op zaterdag 24 maart 2012 een artikel verschenen in Het Nieuwsblad.