Werd er de voorbije legislatuur voldoende gedaan voor het milieu?

Deze vraag werd gesteld aan burgemeester Ludwig Vandenhove, lijsttrekker sp.a/Lijst Burgemeester voor de komende gemeenteraadsverkiezingen in Sint-Truiden voor de rubriek ‘Verkiezingen 14 oktober 2012’ in de weekkrant.

Hieronder vindt u zijn antwoord.

Ik ben een fiere burgemeester: Sint-Truiden is vorige week niet voor niets uitgeroepen tot properste stad van Vlaanderen door Test-Aankoop.
Bedankt aan het personeel van de reiniging- en de groendienst, de sociale werkplaats De Ploeg en aan de bevolking, zeker aan de zogeheten trekkers.
We hebben de voorbije legislatuur heel wat gedaan: uitbreiding containerpark, aankoop aangepaste machines, grote lentepoets met extra ophaalrondes, jaarlijkse zwerfvuilactie, het project ‘Jongerenpartnership’ (15-jarigen, die hun buurt opruimen), jobstudenten bij de groendienst, opstellen van Gemeentelijke Administratieve Sancties (GAS) bij overtredingen, kledingcontainers verwijderd uit het straatbeeld, goede samenwerking met de kringloopwinkel, onder andere qua kledingomhaling, etc.

Het beleid moet verder gezet worden; we kunnen als stad moeilijk hoger eindigen dan plaats 1.
Voldoende personeel blijven voorzien en zeker niet privatiseren, zoals sommige politieke partijen willen doen.

Zie onder andere de teksten ‘Sint-Truiden, properste stad van Vlaanderen van 27 september 2012 en ‘Cartoon: Sint-Truiden, properste stad van Vlaanderen’ van 2 oktober 2012 op deze website.