Wie kan ‘in’ Geopunt Vlaanderen?

Geopunt Vlaanderen is de centrale toegangspoort tot geografische overheidsinformatie.

Uiteraard is het belangrijk wie daar toegang toe heeft om al dan niet eventuele wijzigingen aan te brengen.

“Op aangeven van de buurt rond de vroegere eigendommen van de NV Spiritus in de deelgemeente Duras in Sint-Truiden, waar er een vergunningsaanvraag voor een betoncentrale is geweest en misschien opnieuw komt, heb ik hier een schriftelijke parlementaire vraag over gesteld aan Vlaams minister van Justitie en Handhaving, Omgeving, Energie en Toerisme Zuhal Demir en Vlaams minister-president en Vlaams minister van Buitenlandse Zaken, Cultuur, Digitalisering en Facilitair Management Jan Jambon”, zegt Vlaams volksvertegenwoordiger Ludwig Vandenhove.

Geopunt Vlaanderen beschrijft een situatie, die helemaal niet overeenstemt met de wettelijke en decretale bepalingen inzake ruimtelijke ordening in die omgeving. Raar!
Aansluitend op de schriftelijke parlementaire vraag, heb ik nu een officiële vraag gesteld aan het college van burgemeester en schepenen van de stad Sint-Truiden wie deze wijzigingen zomaar heeft aangebracht zonder formele beslissingen van het stadsbestuur.
Ik ben benieuwd naar het antwoord.
Wordt vervolgd!”

Hieronder vindt u de schriftelijke vraag die Ludwig Vandenhove stelde aan Vlaams minister van Justitie en Handhaving, Omgeving, Energie en Toerisme Zuhal Demir en minister-president van de Vlaamse Regering en Vlaams minister van Buitenlandse Zaken, Cultuur, Digitalisering en Facilitair Management Jan Jambon. Daarnaast vindt u ook de antwoorden van minister Zuhal Demir en van minister-president Jan Jambon terug.

Ook de nieuwswebsite trudocs.be brengt er een bijdrage over, die u hieronder kan terugvinden. (1).