Zo hoort u het ook eens van een ander!

“Ik pleit al jaren voor de organisatie van een dierenpolitie in elke politiezone en/of gemeente/stad.”, zegt burgemeester Ludwig Vandenhove.
“De stad Sint-Truiden richtte in 2002 de eerste dierenpolitie in België op.”

In Het Nieuwsblad van zaterdag 24 december 2011 herhaalde Michel Vandenbosch, voorzitter van de dierenrechtenorganisatie Global Action in the Interest of Animals (GAIA), deze oproep nog maar eens.
Hieronder vindt u het artikel.

'Wij zijn al langer vragende partij'

Michel Vandenbosch van de dierenrechtenorganisatie Gaia staat volmondig achter het idee van een dierenpolitie. 'Voor zover die deel uitmaakt van de echte politie, op lokaal maar ook op federaal niveau', zegt hij.
'Een dierenpolitie is nodig. Er zijn trouwens precedenten. De stad Sint-Truiden heeft al een dierenpolitie. Het gaat om twee agenten die verantwoordelijk zijn voor de coördinatie van alle mogelijke klachten in verband met dierenverwaarlozing en -mishandeling.  Bij de vorige gemeenteraadsverkiezingen hebben wij al een dierenpolitie per politiezone gevraagd in ons memorandum en dat zullen wij volgend jaar opnieuw vragen', zegt Michel Vandenbosch. 'In Nederland wordt trouwens een dierenpolitie op nationaal niveau opgericht met 500 politieagenten.'

“Zo hoort u het ook eens van een ander!”, besluit Ludwig Vandenhove.

Zie onder andere de teksten ’10 Limburgse gemeenten hebben schepen voor dierenwelzijn’ van 11 januari 2007 en ‘In elke Limburgse stad of gemeente een dierenpolitie’ van 18 oktober 2007 op deze website.