Zo hoort u het weer eens van een ander!

“Ik ben ervan overtuigd dat de begroting 2011, die CD&V en Open VLD afgekeurd hebben, de enige mogelijke is in de huidige politieke situatie in Sint-Truiden.”, zegt burgemeester Ludwig Vandenhove.

“Het voorwoord in het periodiek tijdschrift van N-VA Sint-Truiden spreekt hieromtrent boekdelen.
Leest u zelf maar!”
Zie onder andere de tekst "Ik kan het niet beter zeggen!" van 19 januari 2011 op deze website.

 

 

 

 

Hieronder vindt u de integrale tekst van het voorwoord.

 

 

Begroting Sint-Truiden op voorhand al afgekeurd

 

 

In maart werd de begroting voorgesteld op de gemeenteraad. Maar via de pers hadden CD&V en Open Vld die toen al vakkundig naar de prullenmand verwezen. Vandenhove moet zijn huiswerk opnieuw maken, klonk het in koor. Ons hoor je niet zeggen dat het huidige begrotingsvoorstel dé ideale oplossing is. Maar N-VA pleit tenminste voor een correcte analyse.

 

 

Als belangrijkste reden voor hun verzet halen Open Vld en CD&V aan dat sp.a de spaarpot van de stad, zo'n 6,8 miljoen euro, plunderde om de rekeningen in evenwicht te brengen. Dit is niet helemaal juist. Vanuit de hogere overheid werd immers vastgesteld dat er in het verleden 4 miljoen euro verkeerd werd ingeschreven in de gewone dienst. Door deze rechtzetting werd het bedrag overgeheveld naar de buitengewone dienst. De stad gaf er de voorkeur aan om dit bedrag te gebruiken om investeringen te financieren. Zo moest Sint-Truiden minder geld lenen aan hoge interesten.

 

 

Dit lijkt ons geen slechte redenering. Wie met een objectieve bril de vergelijking met de afgelopen jaren maakt, zal toegeven dat er hard gewerkt is. Er zijn structurele ingrepen gebeurd om de stadsfinanciën eindelijk te saneren. Zo moet Sint-Truiden binnen enkele jaren terug financieel gezond zijn.

 

 

Niettemin vliegen de wederzijdse beschuldigingen momenteel weer in het rond in de pers. Niet zelden gaat er iemand de mist in door de tegenpartij uitgaven te verwijten die men in het verleden zelf heeft goedgekeurd. Iedere Truienaar zakt door de grond van plaatsvervangende schaamte nu de verkozen politici zoveel onbekwaamheid tentoonspreiden. Men denkt er zelfs luidop aan om een regeringscommissaris naar Sint-Truiden te halen om orde op zaken te stellen.

 

 

Een voorval op het einde van diezelfde gemeenteraad maakt treffend de absurditeit duidelijk. Na een CD&V-pleidooi voor besparingen, besparingen en nog eens besparingen, vroeg Jef Cleeren om dringend 500 000 euro te investeren in de aankoop van een extra kolkenzuiger en een vierde vuilniswagen!

 

 

Wordt ongetwijfeld vervolgd ...

 

 

Jelle Engelbosch
Ondervoorzitter N-VA Sint-Truiden

 

 

Zie onder andere de tekst ‘CD&V en Open VLD keuren de begroting 2011 af!’ 23 maart 2011 op deze website.