Zone 30: wat is er nu van in Sint-Truiden?

"Begin april zei N-VA-schepen Jelle Engelbosch in Het Laatste Nieuws "Uitbreiding Zone 30 komt deze maand terug op tafel" na een persbericht van mij", zegt sp.a gemeenteraadslid Ludwig Vandenhove.

"Inmiddels zijn we bijna 2 maanden verder.
Wat is er nu van?

Vanavond volgt er eindelijk een bespreking op een gemeenteraadscommissie.

Nu weet ik wel dat Jelle Engelbosch vaak individueel communiceert, los van de coalitiepartners CD&V en Open Vld, maar de gemeenteraad en de bevolking hebben nu stilaan recht op de waarheid en op een duidelijke situatie.

Het desbetreffende reglement is binnenkort bijna 1,5 jaar geleden gestemd in de gemeenteraad en de schilderingen op de grond en de daarbij horende verkeersborden zijn binnenkort bijna 1 jaar oud.
Misschien, zeker voor een gedeelte, nutteloze kosten als er uiteindelijk geopteerd wordt om minder straten in aanmerking te laten komen.

En de wettelijkheid?
Strikt genomen mag de lokale politie Sint-Truiden-Gingelom-Nieuwerkerken verbaliseren op basis van de aangebrachte verkeerssignalisatie.
Wat een schizofrene toestand!

Komt er een evaluatie of niet?
Ofwel doet het college van burgemeester en schepenen een nieuw voorstel aan de gemeenteraad, ofwel wordt alles in de oude toestand hersteld.
Het is duidelijk: na nauwelijks 5 maanden kan deze nieuwe meerderheid van CD&V-N-VA-Open Vld al geen ernstige beslissingen meer nemen.

Standpunt sp.a: systeem aanpassen met minder straten, die in aanmerking komen en aan de scholen een stap verder durven gaan, te weten een verbod op het autoverkeer bij het begin en het einde van de schooltijd.

Goed voor het klimaat en de verkeersveiligheid en tegen de luchtvervuiling.

Hallo burgemeester Veerle Heeren, verantwoordelijk voor mobiliteit en lokale politie Sint-Truiden-Gingelom-Nieuwerkerken ... ."

Hieronder vindt u het artikel dat hierover op de website van Het Laatste Nieuws van maandag 3 juni 2019 staat. (1)

Artikel hln.be

Foto's: Karolien Coenen - DSS - hln.be