juli 2018

Beleidsplan(nen) tegen de toenemende droogte

“Elk beleidsniveau moet zich bewust zijn van het feit dat de huidige droogte geen uitzondering zal blijken te zijn”, zegt gedeputeerde van Waterlopen Ludwig Vandenhove. “We moeten dus klaar zijn met concrete plannen om hier in de toekomst het hoofd te kunnen aan bieden.”

 

Overstromingsgevoelig gebied in Gelinden (Sint-Truiden) 2 meter opgehoogd

“Schandalig”, zegt gemeenteraadslid Ludwig Vandenhove.
“Waar is de opvolging en het toezicht vanuit de stad Sint-Truiden, waar is de handhaving bij de stad Sint-Truiden?”

 

MÉÉR LIMBURG!

sp.a Limburg voert campagne voor de provincieraadsverkiezingen van zondag 14 oktober 2018 onder de slogan ‘MÉÉR LIMBURG’.

 

Tags:

Ook aandacht voor de vissers graag

“Vissers worden vaak vergeten als er bepaalde werken gebeuren en/of als er vergunningen moeten verleend worden”, zegt gedeputeerde van Leefmilieu en Natuur en afgevaardigd voorzitter van de Provinciale Visserijcommissie (PVC) Ludwig Vandenhove.

 

Tags:

Sint-Truiden verwaarloost de dorpen

"De huidige CD&V-Open Vld verwaarloost de dorpen en de deelgemeenten in Sint-Truiden", zegt sp.a-gemeenteraadslid Ludwig Vandenhove.

 

Nieuwsbrief Bosgroep Limburg

De Nieuwsbrief Bosgroep Limburg van juli 2018 is verschenen.

 

Tags:

Fietsring in Zutendaal

Op vrijdag 13 juli 2018 werd de Fietsring in Zutendaal officieel geopend.
Gedeputeerde Ludwig Vandenhove was aanwezig in de plaats van collega Jean-Paul Peuskens, bevoegd voor Mobiliteit.

 

 

Tags:

De Grote Markt is van iedereen

"Zo zou het moeten zijn, maar met deze CD&V-Open Vld-meerderheid in Sint-Truiden is het blijkbaar anders", zeggen de voorzitter van de Gemeentelijke Raad voor Ontwikkelingssamenwerking (GROS) Eddy Kellens en sp.a-gemeenteraadslid Ludwig Vandenhove.

 

Buurt- en wijkkermissen moeten terugkomen

"Voor ons is dit een aandachtspunt in het sp.a-programma voor de gemeenteraadsverkiezingen van zondag 14 oktober 2018", zeggen fractieleider Filip Moers en gemeenteraadslid Ludwig Vandenhove.

 

Pensioendebat

“Het pensioendebat wordt gevoerd door academici en politici die in hun werk de zin van hun leven vinden. Zij beslissen over de mensen die hun pensioen zien als een bevrijding.” – professor Frank Vandenbroucke (1) (2)

 

Tags:

Hoogstamboomgaarden in Limburg

Tijdens ‘de KERS®’ op zondag 8 juli 2018 in Alden Biesen in Bilzen (Kasteelstraat 6) werd het boek 'Hoogstamfruitbomen in Limburg - Deel 2 APPELS’ (met 100 vruchtbeschrijvingen) van de auteurs Ludo Royen en Paul Van Laer officieel voorgesteld.

 

Tags:

Slotevent Voka Charter Duurzaam Ondernemen 2018

Op woensdag 4 juli 2018 ging de uitreiking van de certificaten van het Voka Charter Duurzaam Ondernemen door in de gebouwen van Prefamac Chocolade Machines, Industriezone (IZ) Zolder-Lummen 1058, Dellestraat 11-11A in Lummen.

 

Tags:

"Laat water zoveel mogelijk in de Limburgse beken zolang de droogte aanhoudt!

Dat vraagt gedeputeerde van Waterlopen Ludwig Vandenhove aan de Limburgers.

 

Tags:

Pagina's