Limburg

“Motoriek senioren niet meer geschikt voor e-bike”

Dat is de titel van een artikel in Het Belang van Limburg van donderdag 17 mei 2018. (1)

 

Tags:

Inbraakpreventie bij woningbouw

De provincie Limburg heeft een brochure gepubliceerd rond ‘Inbraakpreventie bij woningbouw. Een leidraad voor bouwheren, architecten en aannemers’.

 

Tags:

E-zine dierenwelzijn

Het volgende nummer van de digitale nieuwsbrief vanuit de provincie Limburg rond dierenwelzijn is verschenen.

 

Tags:

Ludwig Vandenhove in PRIMEUR

Gedeputeerde van Leefmilieu en Natuur Ludwig Vandenhove staat in PRIMEUR Magazine Sint-Truiden (mei 2018, p. 3) in een interview met Kaoutar Oulichki, de nieuwe nationale voorzitter van de Jongsocialisten.

Nieuwsbrief Provinciaal Natuurcentrum (PNC)

Het PNC verspreidt maandelijks een digitale nieuwsbrief.
Op donderdag 17 mei 2018 is de nieuwsbrief verstuurd voor de periode van donderdag 19 april tot en met woensdag 16 mei 2018.

 

Tags:

Twee nieuwe windturbines in Tongeren

Op voorstel van gedeputeerde van Ruimtelijke Ordening Inge Moors en gedeputeerde van Leefmilieu Ludwig Vandenhove keurde de Limburgse deputatie op woensdag 9 mei 2018 de milieuvergunningsaanvraag van EDF Luminus nv goed voor het verkrijgen van een omgevingsvergunning voor het bouwen en uitbaten van 2 windturbines in Tongeren (ter plaatse Heersterveldweg 21).

Tags:

Goede voorbeelden uitwisselen

“Er kan heel veel geleerd worden via het uitwisselen van goede voorbeelden (‘good practices’)”, zegt gedeputeerde van Leefmilieu en Natuur Ludwig Vandenhove.

 

Tags:

Documentairefilm ‘Plannen voor Plaats’

Op woensdag 23 mei 2018 om 20 uur organiseert vzw Duurzaam Bouwen Limburg (Dubolimburg) de filmvoorstelling ‘Plannen voor Plaats’, een docufilm van de Vlaamse Bouwmeester Leo Van Broeck en regisseur Nic Balthazar.

Tags:

Waakzaam blijven!

"Na de fusie van de energie intercommunales Eandis en Infrax (Fluvius) moeten we waakzaam blijven en de Limburgse belangen extra in het oog houden", zegt sp.a-gedeputeerde Ludwig Vandenhove.

 

Tags:

Meet de fitheid van je vijver

Op woensdag 16 mei 2018 werd in de tuin van mevrouw Dina Deferme (Beuzestraat 64 in Stokrooi, Hasselt) officieel de campagne 'Meet de fitheid' van je vijver' gelanceerd in het kader van het citizen science project 'Stille Waters Doorgronden'.

 

Tags:

Pagina's

Abonneer op RSS - Limburg