januari 2020

Rare manier van werken

Karolien Grosemans (N-VA), voorzitter van de Commissie Onderwijs in het Vlaams parlement, nodigt alle Limburgse partijen uit om te gaan samenzitten rond de problemen van het Limburgs onderwijs. (1)

Ik zal op die uitnodiging ingaan”, zegt Vlaams parlementslid Ludwig Vandenhove. “Maar ik vind het een rare manier van werken.

Ik had opgeroepen dat Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts alle betrokkenen in Limburg rond de tafel zou brengen, niet enkel de Vlaamse volksvertegenwoordigers.

Vrijwilligersverzekering: stand van zaken

De vrijwilligersverzekering is één van de aangelegenheden, die overgeheveld is van de provinciebesturen naar Vlaanderen per 1 januari 2018. 

Nochtans waren al de verenigingen en de vrijwilligers daar tevreden over, maar dat telde niet voor de Vlaamse regering”, zegt voormalig gedeputeerde en nu Vlaams volksvertegenwoordiger Ludwig Vandenhove.
De provincies moesten afgeslankt worden.
Wellicht volgt na 2024 de definitieve afschaffing.

Provincie Limburg moet aankoop natuurterreinen blijven subsidiëren

De Limburgse deputatie heeft de intentie om de aankoopsubsidie voor natuur en natuureigendommen te schrappen. (1)

Een domme beslissing zonder enige visie op lange termijn”, zegt gewezen gedeputeerde van Leefmilieu en Natuur Ludwig Vandenhove.
Persoonlijk vind ik het bijzonder pijnlijk dat een beleid zo afgebroken wordt.

Kazernes bewaakt door privé -bedrijven: puur neoliberalisme!

Heel wat kazernes van Defensie worden nu al bewaakt door private firma’s.
In 2022 komt Saffraanberg in Sint-Truiden aan de beurt. (1)

In afwachting van het outsourcen van deze opdracht wordt eerst overgeschakeld naar militairen, die niets anders doen. Een vorm van specialisatie dus. Zo zou het eigenlijk moeten in plaats van privatisering.  

“Besparingen! Maar waar zijn de principes en waarden van onze maatschappij naartoe?”, aldus Vlaams parlementslid Ludwig Vandenhove.
“Dit is het leger en de wereld op zijn kop.

Nog maar eens 250 000 euro extra voor her aanleg Grote Markt

“Dit punt in varia van sp.a gemeenteraadslid Filip Moers was misschien wel het belangrijkste van de gemeenteraad in Sint-Truiden op maandag 27 januari 2020.
Dat zegt veel of zelfs alles”, zegt Vlaams gemeenteraadslid Ludwig Vandenhove.

Wij blijven als Limburg achteruit gesteld

Transfers van Vlaanderen naar Brussel en Wallonië zijn een hot item in de Belgische politiekMaar interne transfers binnen Vlaanderen zijn dat spijtig genoeg niet”, zegt Vlaams volksvertegenwoordiger Ludwig Vandenhove.

 

 

De Loterij

De LOTERIJ is een belasting op domheid.

Natuurlijk was ik er!

“Natuurlijk was ik op de betoging in Brussel voor de sociale zekerheid op dinsdag 28 januari 2020 georganiseerd door de Socialistische vakbond Algemeen Belgisch Vakverbond (ABVV)”, zegt Vlaams volksvertegenwoordiger Ludwig Vandenhove.

Ik mis niet veel acties, betogingen of stakingen. Maar als ze u tegenwoordig niet onmiddellijk op sociale media en liefst met een selfie zien, ben je er niet geweest. Bovendien loop ik dan niet op de eerste rijen, maar gewoon als militant ergens middenin.

"Waar geen wil is, is geen weg"

“We zijn ontgoocheld over het 'hardvochtig' antwoord van schepen Jo François over het sp.a voorstel om eerst een sociaal assistent in plaats van een deurwaarder langs te sturen als personen of gezinnen een factuur van de stad niet betalen”, zeggen de gemeenteraadsleden Eddy El Herbouti en Ludwig Vandenhove.

Compensatie voor bewoners bij openbare werken

De meeste bewoners in de Slachthuisstraat (Sint-Truiden), waar momenteel werken aan de gang zijn, hebben betaald voor een bewonerskaart, maar kunnen er momenteel door de werken niet parkeren.

 

Toiletten stations: niet meer dan normaal

Bevoegd minister van Mobiliteit François Bellot kondigt een plan aan, waarbij er betalende en gender neutrale toiletten zouden komen voor elk Belgisch station. (1)

Eindelijk”, zegt gemeenteraadslid Ludwig Vandenhove. “Maar dat is zeker niet voldoende”.
Stations moeten opnieuw functioneel en liefst zelf gezellig worden. En dan gaat het niet enkel over de weer kapotte roltrap in het station van Hasselt. (2)

sp.a nieuwjaarsreceptie Sint-Truiden: GOED!

Op zondag 26 januari 2020 vond de traditionele nieuwjaarsreceptie plaats van sp.a Sint-Truiden.

“Wij wisselen elk jaar af qua locatie, zodat we in principe de verschillende deelgemeenten, buurten en wijken binnen Sint-Truiden kunnen aandoen tussen 2 gemeenteraadsverkiezingen in”, zegt gemeenteraadslid Ludwig Vandenhove.

“Dit jaar hadden we gekozen voor de parochiezaal Norbertusheem, Nachtegaal 124 in Kortenbos (Sint-Truiden).

Provinciaal congres ACOD Post

Op zaterdag 25 januari 2020 vond het provinciaal congres van de Algemene Centrale van de Openbare Diensten (ACOD) Post plaats in het gebouw van ACOD-Limburg, Koningin Astridlaan 45 in Hasselt.

Vlaams volksvertegenwoordiger Ludwig Vandenhove ging langs en richtte kort het woord tot de aanwezigen.

Pagina's