juli 2020

Nieuwsbrief nr. 44

De volgende nieuwsbrief van Ludwig Vandenhove is verstuurd.

U kan hem hieronder lezen.

Tags:

Belgische Gemeenschap

“Ik steun de oproep van Belgische Gemeenschap”, zegt Vlaams volksvertegenwoordiger Ludwig Vandenhove.
“Zij hebben een tekst gepubliceerd op www.dewereldmorgen.be (1).”

Goed initiatief van de Landelijke Gilden

‘Ik pluk geen appels’, ‘Ik kijk uit waar ik fiets’, ‘Ik laat mijn hond niet los’, ‘Ik blijf op het pad’ (1): het zijn de oproepen van de Landelijke Gilden van de Boerenbond (BB) om respect te hebben voor de landbouwers, die hun werk moeten doen en hun inkomen moeten verdienen op het platteland.

De oproep is gericht naar de bevolking, die nu meer gaat wandelen en fietsen op het platteland, lees ook de OPEN ruimte.
Als gevolg van Covid-19, zeker nu we maar beperkt naar het buitenland op verlof kunnen, ontdekken nog meer mensen dat buitengebied
”, zegt Vlaams volksvertegenwoordiger Ludwig Vandenhove.

Tags:

Meer controle op illegale goksites

Dat vraagt Vlaams parlementslid Ludwig Vandenhove.
Hij heeft er een schriftelijke vraag over gesteld aan Vlaams minister van Financiën en Begroting, Wonen en Onroerend Erfgoed Matthias Diependaele.

Akkoord met UNIZO-Limburg

“Groene Delle zouden we vandaag niet meer doen”, zei directeur van de Unie van Zelfstandige Ondernemers (UNIZO)-Limburg Bart Lodewyckx op vrijdag 10 juli 2020 in een interview in Het Belang van Limburg op vrijdag 10 juli 2020. (1)

Fusies gemeenten: niet zoals ‘een dief in de nacht’

Dat zeggen de sp.a Vlaamse parlementsleden Els Robeyns en Ludwig Vandenhove in een reactie op de plannen van de Vlaamse regering om opnieuw gemeentefusies door te voeren.

Wij zijn beiden koele minnaars van fusies van gemeenten”, aldus Els Robeyns en Ludwig Vandenhove.
“Het volstaat niet om gemeenten met een zak geld over de brug te halen, eventuele fusies moeten zeker gedragen worden door de lokale bevolking van de betrokken gemeenten.

Patriot

Een patriot is trots, een nationalist is bang

GEZOND VERSTAND!

“Wij zijn bijlange nog niet van Covid-19 verlost”, zegt Ludwig Vandenhove.

We kunnen het virus enkel maar verslaan als we ons allemaal samen, SOLIDAIR, aan de opgelegde regels houden.
Het heeft nu geen zin om af te geven op de politici of op de virologen. Of op de communicatie, zoals dit nu ook weer het geval is na de vergadering van de Nationale Veiligheidsraad van maandag 27 juli 2020. (1) 
Het gaat in dit geval over een echt wereldprobleem.

“Geen subsidies omdat asiel met eigen website werkt”

Dat is de titel van een artikel van dinsdag 28 juli 2020 in Het Belang van Limburg. (1) (2) (3)

“Het artikel is gebaseerd op een schriftelijke vraag, die ik gesteld heb aan Viceminister-president en Vlaams minister van Onderwijs, Sport, Dierenwelzijn en Vlaamse Rand Ben Weyts”, zegt Vlaams volksvertegenwoordiger Ludwig Vandenhove.

Het is positief dat Vlaanderen een aanvang maakt met het subsidiëren van dierenasielen. Maar bij het bepalen van de criteria waarop dit gebeurt, zou meer rekening moeten gehouden worden met de echte werking op het terrein. Ik heb dit tevens al enkele malen aangehaald bij mondelinge vragen en tussenkomsten in de Commissie voor Brussel en de Vlaamse Rand en Dierenwelzijn.

 

 

Rekeningenrapport van het Rekenhof over 2019

“Geen sexy thema”, zegt Vlaams parlementslid Ludwig Vandenhove. “Maar het moet nu éénmaal behandeld worden in het Vlaams parlement.

De voorlaatste vergadering van de Commissie voor Algemeen Beleid, Financiën, Begroting en Justitie van dinsdag 14 juli 2020 had bijna volledig zulke technische agenda.
Ze vond plaats als videoconferentie.

Stephan Vanfleteren present

Omwille van Covid-19 is de overzichtstentoonstelling van de Belgische fotograaf Stephan Vanfleteren in FOMU (Fotomuseum) in Antwerpen (Waalsekaai 47) verlengd tot en met zondag 13 september 2020 (vanaf donderdag 25 oktober 2019).

De moeite waard, alleszins dat vinden mijn echtgenote Sonja en ikzelf.
We zijn echte liefhebbers van Stephan Vanfleteren”, zegt Ludwig Vandenhove. “Vandaar dat we op de druilerige zaterdag 4 juli 2020 afgezakt zijn naar Antwerpen.
Het was de eerste maal dat wij het FOMU bezochten.

Onoverkomelijk

Er zijn geen onoverkomelijke moeilijkheden voor hem die ze hardnekkig en moedig bestrijdt

Nieuwsbrief nr. 43

De volgende nieuwsbrief van Ludwig Vandenhove is verstuurd.

U kan hem hieronder lezen.

Tags:

Pagina's