“Luister naar mijn woorden, kijk niet naar mijn daden”

“Dat geldt voor sommige, spijtig genoeg steeds meer, politici met als gevolg dat de bevolking het vertrouwen in de politiek verliest.
Open Vld en viceminister-president van de Vlaamse Regering en Vlaams minister van Binnenlands Bestuur, Bestuurszaken, Inburgering en Gelijke Kansen Gwendolyn Rutten (Open Vld) passen zeker in dat rijtje wat mij betreft”, zegt Vlaams volksvertegenwoordiger Ludwig Vandenhove.

“Dat wisten we al na haar zogezegd definitief afscheid van de politiek totdat ze Bart Somers (Open Vld) kon vervangen in de Vlaamse regering. 
Dat blijkt nu weer maar eens naar aanleiding van haar uitspraken rond de toekomstige financiering van de kerkfabrieken en/of andere geloofsovertuigingen.

Grote verklaringen deze week in de pers en zelfs tijdens de plenaire vergadering van het Vlaams Parlement op woensdag 17 april 2024 dat gemeente- en provinciebesturen voortaan eredienstbesturen zouden kunnen verplichten om eigen reserves aan te spreken voor investeringen in een eredienstgebouw.
Nog erger, zij antwoordt dat op ‘een getelefoneerde vraag’ van Open Vld-Vlaams volksvertegenwoordiger Maurits Vande Reyde.

Maar wat is de realiteit?
Open Vld heeft het voorstel van decreet van VOORUIT hierrond eerder mee weggestemd met de andere meerderheidspartijen N-VA en cd&v. En op woensdag 17 april 2024 gebeurde hetzelfde.
Als VOORUIT hebben wij het voorstel van decreet opnieuw ingediend en de hoogdringende behandeling gevraagd via collega-Vlaams parlementslid Kurt De Loor tijdens diezelfde plenaire vergadering.
Het resultaat? De Vlaamse meerderheid N-VA-cd&v-Open Vld stemde opnieuw tegen. Dus ook de Open Vld van Gwendolyn Rutten en Maurits Vande Reyde.

“Luister naar mijn woorden, kijk niet naar mijn daden.”"   
___