Cartoon: Officiële afsluiting 14-daagse van het Rode Kruis

Sinds januari 2005 kan u op deze website regelmatig een cartoon vinden, die gebaseerd is op een actuele politieke of maatschappelijke gebeurtenis, waarbij
Ludwig Vandenhove/> zelf betrokken is en/of waarover hij zijn mening geeft.
Cartoonist Dré Mathijs laat zijn verbeelding de vrije loop en zorgt ervoor dat de gebeurtenis wat meer in het oog springt.

Officiële afsluiting 14-daagse van het Rode Kruis

In Sint-Truiden is het de gewoonte dat er een officieel moment georganiseerd wordt bij de afsluiting van de 14-daagse van het Rode Kruis.
Dit jaar was dit het geval op donderdag 10 mei 2012 in/> de club van cultuurcentrum de Bogaard.

Sp.a-schepenen Filip Moers en Johnny Vangrieken en burgemeester Ludwig Vandenhove huldigden er een aantal bloed- en plasmagevers, een aantal andere vrijwilligers en een aantal personen, die een brevet kregen voor cursussen, die zij gevolgd hebben bij het Rode Kruis Sint-Truiden.

Ludwig Vandenhove/>: “Als stad hebben wij een goede, structurele samenwerking met het Rode Kruis Sint-Truiden.

Ik wil enkel kort wijzen op de drie meest recente samenwerkingsverbanden, die wij opgezet hebben:
-    
het ter beschikking stellen van het stadsmagazijn, Sint-Jorisstraat 1032, voor de maandelijkse bloed- en plasmagiften sedert begin dit jaar;
-   
een nieuwe cyclus opleidingen, die we starten voor de (bestuurs)leden van de sportverenigingen om te leren omgaan met de Automatische Externe Defibrillatoren (AED’s);
-   
de 2.500 EUR die de stad Sint-Truiden, na het positief advies van de gemeentelijke Raad voor Ontwikkelingssamenwerking (GROS), zal overmaken aan het Rode Kruis ten voordele van humanitaire acties in Syrië.
Het college van burgemeester en schepenen van vrijdag 27 april 2012 heeft deze toelage al goedgekeurd en de gemeenteraad van maandag 21 mei 2012 zal deze bekrachtigen.”

Sedert 2010 krijgen de bloed- en plasmagevers geen geschenk meer vanwege het Bloedtransfusiecentrum Leuven. De stad Sint-Truiden schenkt de gelauwerde bloed- en plasmagevers dan ook steeds een boekenbon van 15,00 EUR.

Als stad Sint-Truiden doen wij nooit tevergeefs een beroep op de talrijke vrijwilligers van het Rode Kruis.
Ik wil hen hiervoor van harte bedanken en hen zeker proficiat wensen voor de recordverkoop van stickers, die zij dit jaar gedaan hebben.

Zie onder andere ook de cartoon ‘Bloedgevers Sint-Truiden naar nieuwe locatie’ van 15 januari 2012 op deze website.

Hierover is een artikel verschenen in Het Belang van Limburg van zaterdag 26, zondag 27 en maandag 28 mei 2012.

Tags: