Dagvaarden is in

“Dagvaarden of problemen juridiseren is in in onze maatschappij.
Ik merk dat bij de stad Sint -Truiden: als een individu of instantie, om welke reden dan ook, geen gelijk krijgt, zet zij/hij heel snel de stap naar de rechtbank.
Of dat iets oplost, is iets anders.”

Burgemeester
Ludwig Vandenhove zegt dit naar aanleiding van de dagvaarding, die verpleger Dirk Pollaris uit Schulen (Herk-de-Stad) dreigt aan te spannen, (onder andere) tegen de stad Sint-Truiden, in verband met de omleiding als gevolg van de verzakking op de Diestersteenweg, die gebeurd is op dinsdag 28 juni 2011.

Hij wil zo de extra kosten recupereren, die hij heeft als gevolg van de omleiding voor zijn woon-werk verkeer.

Het is een complex dossier omwille van de eigendomsstructuur van de weg, de riolering en de andere nutsvoorzieningen.
Zoals ik al enkele keren gezegd heb, moet de overheid hier lessen uit trekken voor het geval zich in de toekomst nog zoiets voordoet op andere plaatsen in Vlaanderen.
Zie de tekst ‘Werken Diestersteenweg eindelijk gestart’ van 25 april 2012 op deze website.

Ik heb begrip voor het standpunt van de heer Dirk Pollaris, maar roep hem op om toch geen rechtszaak aan te spannen.
Het kan het dossier alleen juridisch en praktisch nog ingewikkelder maken. Bovendien gaat het om een verpleger, toch een sociaal beroep. Vermits hij voor een (groot) stuk ook betaald wordt via de subsidies van de overheid zou hij moeten beseffen dat diezelfde overheid, die elke dag steeds meer in vraag gesteld wordt in onze huidige samenleving, er alle belang bij heeft aan één koord (in dezelfde richting) te trekken in plaats van tegenover mekaar te staan.

Hopelijk zegeviert het gezond verstand.”, besluit Ludwig Vandenhove.

Zie de teksten ‘Slecht nieuws voor de situatie aan de Diestersteenweg!’ van 24 augustus 2011, ‘Wegverzakking: Diestersteenweg afgesloten tot einde 2011’ van 17 augustus 2011, ‘Situatie Diestersteenweg: we doen wat we kunnen!’ van 29 januari 2012 en de cartoon "Situatie Diestersteenweg: we doen wat we kunnen!" van 18 januari 2012 op deze website.

Hierover is ook een item verschenen in De Stadaard en Het Nieuwsblad van 26 april 2012 en op www.truineer.be