De Grote Markt, Portugal en de matten

"Deel 2, en wellicht volgen er nog", zegt gemeenteraadslid Ludwig Vandenhove.

"14 dagen na mijn schriftelijke, technische vraag als gemeenteraadslid krijg ik eindelijk antwoord op mijn vragen over de Grote Markt.
Decretaal moet de stad Sint-Truiden mij daar per kerende op antwoorden", zegt Ludwig Vandenhove.

"Waarom gebeurt dat niet? Omwille van een compleet misprijzen van de CD&V-Open Vld-meerderheid voor de oppositie. Maar vooral omdat telkens, na weer eens een blunder van de burgemeester of één van de schepenen, de violen intern op elkaar afgestemd moeten worden.
Dat blijkt nu eens te meer.
Schepen Bert Stippelmans verkondigt dat er matten aangekocht zijn om op de Grote Markt of op Brustem-Dorp te leggen bij evenementen.
Wat blijkt?
Er zijn door de stad nog geen milieumatten aangekocht. Dit is nog een voorstel in uitwerking. Indien we wensen aan te kopen, zal dit via de voorgeschreven procedures van aankoopbeheer gebeuren (geciteerd uit de officiële mail van de stad Sint-Truiden).
Daarmee zijn we als stad weer maar eens belachelijk gemaakt in gans België. 

En de reis naar Portugal?
De toezichter van de werken van de Grote Markt is mee geweest naar Portugal om de technische specificaties van de producten te bekijken. De kosten werden gedragen door aannemer Casters (opnieuw geciteerd uit de officiële mail van  de stad Sint-Truiden). Dus op kosten van de aannemer, die aan de stad Sint-Truiden 3 701 000 euro (terrassen inbegrepen) meer verdiend heeft als voorzien en ook nog eens 975 000 euro aan dading gekregen heeft.
Daar moet de Sint-Truidense belastingsbetaler andermaal voor opdraaien.

De stad Sint-Truiden verdient echt opnieuw beter!"

 

Zie ook De Grote Markt, Portugal en de matten van 09-08-2018, Eerst was er blauwe steen, nu witte Portugese steen van 01-08-2018 en Grote Markt meer dan 2 maal duurder dan gepland : er moet iets gebeuren! van 27-06-2016 op deze website.