De stad Sint-Truiden deelt 1500e spaarlamp uit aan bezoeker van het containerpark!

Dat de Truiense bevolking de weg naar het containerpark heeft gevonden, blijkt elk jaar opnieuw uit de resultaten van het containerpark.

Dankzij een doorgedreven afvalbeleid, zowel in het verleden als nu, heeft het goede sorteergedrag van de Truienaar tot duidelijke effecten geleid.
Denken we maar aan de maandelijkse artikels in het stedelijk informatieblad die de bevolking constant herinneren aan de sorteerregels, de afvalkalender die jaarlijks huis-aan-huis bedeeld wordt, het regelmatig bijsturen van het politiereglement van het containerpark om het reglement zo optimaal mogelijk te maken voor alle Truienaars, enz.

Om de milieubewuste inwoner te belonen werd de spaarlampactie voor geregelde gebruikers van het containerpark geïntroduceerd.

Elke gebruiker van het containerpark ontvangt bij iedere tiende bezoek een gratis spaarlamp. Iedere gebruiker krijgt hiervoor bij haar/zijn eerste bezoek aan het containerpark een spaarkaart. Bij ieder bezoek zet de parkwachter van het containerpark een markering op de spaarkaart.

De actie is van start gegaan op 15 februari 2006 en loopt nog tot 30 december 2006. Aangezien men nu al aan de 1500e spaarlamp zit, bewijst dat de actie een succes is maar nog meer dat de Truienaar de boodschap van het afvalbeleid, afvalpreventie en afval sorteren, duidelijk begrepen heeft.

Nog enkele cijfers: in 2003 werd het containerpark 70 900 bezocht, in 2004 76 000 keer en in 2005 80 900 keer.