Erkenning van de Promotie KSOO

Op dinsdag 6 februari 2018 vond de Erkenning van de Promotie 2017-2018 van de Koninklijke School voor Onderofficieren (KSOO) in Saffraanberg plaats op de Grote Markt van Sint-Truiden.

Gedeputeerde Ludwig Vandenhove was één van de genodigden.

“Prachtig in het kader van de Grote Markt van Sint-Truiden”, zegt Ludwig Vandenhove.
Ik ben blij dat ik zoveel jaar geleden (op vrijdag 10 oktober 2008) deze activiteit van Saffraanberg naar het centrum van de stad gehaald heb.

En veel volk.
Natuurlijk willen (groot)ouders en andere familieleden hun (klein)dochters en -zonen aanschouwen bij hun eerste publiek optreden als volwaardig militair. Bovendien is dit goed voor de lokale middenstand en horeca, want heel wat mensen vertoeven al van ’s middags in de stad. 

Het kan toch niet dat de bevolking van Sint-Truiden zou vergeten zijn dat dit allemaal initiatieven zijn, die ik als burgemeester genomen heb. Daarenboven gaat het om evenementen die weinig of geen geld kosten en die Sint-Truiden echt op de kaart zetten.
Ja, ik blijf daar fier over.

Deze bedenking: hoe kan je als Vlaams nationalist - minister van Defensie Steven Vandeput - de Belgische troepen schouwen en zelfs de vlaggendragers van de Oud-strijdersverenigingen gaan groeten?
Dan knelt er iets bij mij, zijnde afkomstig uit een verzetsfamilie.”

 

Zie ook Koninklijke School voor Onderofficieren is belangrijk voor onze lokale economie! van 29-11-2011 en Opening academie-/schooljaar Koninklijke School voor Onderofficieren (KSOO) Saffraanberg van 10-10-2008 op deze website.

Foto: www.facebook.com/svandeput