Europese leerkrachten bezoeken Sint-Truiden!

Tijdens de laatste week voor het krokusverlof waren er weer een aantal leerkrachten uit diverse Europese landen te gast in Sint-Truiden in het kader van het zogeheten Comenius-project, dit keer op uitnodiging van de Sint-Ritaschool.

Comenius is een uitwisselingsproject tussen leerlingen en leerkrachten in het kader van de Europese Unie (EU).
Zie ook de tekst 'De Regenboog' ontvangt buitenlandse leerkrachten! van 30 mei 2007 op deze website.

 

 

 

 

“Het gebeurt regelmatig dat Sint-Truidense scholen participeren aan dit opzet en dat op die manier buitenlandse leerlingen en/of leerkrachten onze stad aandoen.”, zegt burgemeester - federaal volksvertegenwoordiger Ludwig Vandenhove.
“Nu was dit weer het geval en ik heb de buitenlandse delegatie samen met een afvaardiging van de Sint-Ritaschool en hun inrichtende macht op vrijdag 12 februari 2010 officieel ontvangen in cultuurcentrum de Bogaard”.

 

 

“Ik geloof in dit soort concrete uitwisselingen op het terrein. Immers, hoe zeer ik ook achter de Europese éénmaking en gedachte sta, merk ik vaak, ook en misschien vooral in mijn functie van voorzitter van de commissie voor de Landsverdediging in de Kamer van Volksvertegenwoordigers, dat Europa vaak met woorden beleden wordt, maar dat het er in de praktijk vaak heel anders aan toegaat.
Het onderwijs, dit wil zeggen op zo jong mogelijke leeftijd kinderen laten kennis maken en confronteren met Europa, kan hier enorm toe bijdragen.”