Extra bijlage gemeenteraadsverkiezingen ‘Het Nieuwsblad’

Op vrijdag 28 september 2012 was er bij de krant ‘Het Nieuwsblad’ een extra bijlage rond de gemeenteraadsverkiezingen. Ook de stad Sint-Truiden komt hierin aan bod.

Hieronder kan u de antwoorden lezen van burgemeester Ludwig Vandenhove.

Als ik aan Sint-Truiden denk, denk ik aan…
Een handels- en ondernemende stad en een sociale stad, die tijdens mijn burgemeesterschap enorm veranderd is.
Een Truienaar is direct, heeft het hart op de tong, maar heeft een klein hart.

Wat is het beste wat er de voorbije zes jaar gebeurd is?
sp.a/Lijst Burgemeester heeft heel wat kleine (maar voor de bevolking soms grote) problemen opgelost door dichtbij de burger te zijn en door te blijven doorwerken ondanks de politiek weinig comfortabele situatie, waarin we terecht gekomen waren (zijn) en de tegenwerking van de andere partijen (CD&V en Open VLD).

En het slechtste van de afgelopen zes jaar?
De politieke situatie waarin de stad Sint-Truiden is terechtgekomen (sp.a/Lijst Burgemeester in de meerderheid in het college van burgemeester en schepenen en feitelijk in de oppositie in de gemeenteraad), waardoor er vaak geen echte beslissingen konden genomen worden.
Stilstand is het gevolg.
Het is aan de kiezer om zich uit te spreken wie hiervoor de verantwoordelijkheid draagt en om zich duidelijk uit te spreken over de toekomstige meerderheid.
De vele financiële middelen en architect- en ontwerpkosten, die naar het Autonoom Gemeentebedrijf Sint-Truiden (AGOST) gegaan zijn zonder dat er iets gerealiseerd is.
Dat wordt een financieel drama voor de stad.

Wat gaat de grootste prioriteit zijn voor de volgende zes jaar?
Realistische, betaalbare projecten verwezenlijken, die de burger belangrijk vindt.
Mobiliteit en verkeer, veiligheid (brandweer en lokale politie), onderhoud van groen, openbaar domein (voetpaden, wegen), doorlichting en vernieuwing van het rioleringsstelsel (Sint-Truiden heeft één van de oudste rioleringsstelsels van Limburg).
Sp.a/Lijst Burgemeester heeft een volledig programma voor alle beleidsdomeinen (53 bladzijden) uitgewerkt (op de website http://sint-truiden.s-p-a.be kan u het programma downloaden).

Ik beloof plechtig dat …ik voor het algemeen belang van de Truienaren blijf werken en niet voor privé-belangen!