Film ‘Demain’

 

“Na het succes vorig jaar van de film ‘Merchants of Doubt’ brengen we dit jaar de film ‘Demain’ in het kader van onze sensibiliseringsacties rond de strijd tegen de klimaatopwarming”, zegt gedeputeerde van Leefmilieu Ludwig Vandenhove.

’Demain’ is een film met aantoonbare oplossingen, werkende antwoorden en een hoopvolle boodschap.
Het is een documentaire, die bij onze Zuiderburen al voor een ware (positieve) schokgolf zorgde en die nu stilaan de rest van de wereld verovert.

Hieronder vindt u de korte inhoud van de film.
Cyril Dion en Mélanie Laurent vertrokken samen met een vierkoppig team naar tien verschillende landen om te begrijpen hoe de huidige catastrofe werd uitgelokt en vooral hoe ze vermeden kan worden. Ze ontmoeten pioniers die landbouw, energie, economie, democratie en opvoeding heruitvinden. De film kaart de verschillende problemen rechtstreeks aan, tegelijk stelt hij zich niet moraliserend op, maar toont de verschillende mogelijke alternatieven, nu al opgesteld in verschillende hoeken van de wereld. We voelen ons ontzettend lomp als toeschouwer. We verwachten allen dat de grote instanties de eerste stap zetten, terwijl deze film ons er aan herinnert dat de eerste stap eerst en vooral aan de burgers ligt. En iedereen telt, al vanaf vandaag ! (Bron: Cinenews.be)

Ik hoop dat heel wat Limburgers gebruik zullen maken van de mogelijkheid om gratis deze filmvoorstelling bij te wonen”, aldus Ludwig Vandenhove.
“Ik heb specifieke uitnodigingen verstuurd naar de Limburgse onderwijsinstellingen, omdat zij ideaal geplaatst zijn om jongeren te sensibiliseren voor de problematiek.
De filminhoud sluit nauw aan bij de eindtermen van het secundair onderwijs.”

Inschrijven kan tot 19 september 2016 via deze link.

 

Zie ook ‘Merchants of Doubt’ van 03-12-2015 op deze website.