Goed werk van de lokale politie Sint-Truiden-Gingelom-Nieuwerkerken

“De beheerder van de facebookgroep MadLipz is verhoord na een klacht over mogelijke racistische posts. (1) Goed zo, als het positief is, moet het ook gezegd worden”, aldus gemeente- en politieraadslid Ludwig Vandenhove.

“Ik heb al een aantal keren aangedrongen tijdens de vergaderingen van de politieraad dat de lokale politie Sint-Truiden-Gingelom-Nieuwerkerken meer werk zou moeten maken van het checken van racistische en/of discriminerende berichten. En dan gaat het niet enkel over facebookgroepen, maar ook over posts van individuen op hun eigen facebook.
Voor mij moet dat mee een prioriteit worden in onze alles bij elkaar genomen relatief veilige politiezone Sint-Truiden-Gingelom-Nieuwerkerken.

Racisme en discriminatie zijn strafbare feiten en in een rechtsstaat moet daartegen opgetreden worden. 
Wie haar/zijn geschiedenis kent, weet tot wat dat uiteindelijk kan leiden.

Dat heeft niets te maken met censuur, zoals ik een aantal al hoor zeggen. 

Mensen mogen, neen moeten kritiek geven op maatschappelijke feiten en/of gebeurtenissen, zo hoort dat in een democratie. 
Daarmee mogen personen geviseerd worden, zeker politici. Maar kritiek is iets anders dan racisme of discriminatie.
Hetzelfde geldt voor humor.

Voor alle duidelijkheid: ik heb geen reden om te twijfelen aan de intenties van de  beheerder van de facebookgroep MadLipz Kristof Duchateau dat er enkel grappige video’s zouden mogen gepost worden.
Het parket en de lokale politie moeten ter zake hun werk doen.        

Benieuwd als ik dit bericht ook op facebook plaats of ik racistische reacties ga krijgen… wellicht wel.”
___