Informeel in de natuur

"Als gedeputeerde van Leefmilieu en Natuur heb ik vaak verplichtingen op één van de vele groene plaatsen in de Limburgse natuur, maar soms heb ik de gelegenheid om er in alle rust (informeel) te zijn", zegt Ludwig Vandenhove.
"Dan kan je nog meer zien hoeveel mooie, unieke plekken wij in Limburg hebben.

Toevallig had ik deze week 2 dagen na elkaar zulke gelegenheid.
Maandagmorgen 5 december 2016 was ik in de landduinen In den Brand in Hechtel-Eksel in Bosland met Ilse Ideler, directeur van vzw Regionaal Landschap Lage Kempen (RLLK) om een aantal foto's te nemen voor Landschapsnieuws, het periodieke tijdschrift van vzw RLLK.

Dinsdagmiddag was ik met filmmaker Frank Resseler in de vallei van de Bosbeek in Neeroeteren (Maaseik) vlakbij een pas aangelegde poel. 

Hij maakt een film over het natuurherstelproject ‘Life: gebieden Itter en Oeter, Vochtig Haspengouw en Groot Netewoud’ in opdracht van de vzw Natuurpunt.

Beseffen wij als Limburgers wel hoeveel mooie natuur we hebben?

Op iets meer dan een uur doorkruis je de provincie Limburg van Noord naar Zuid of van Oost naar West (of vice versa) en kom je diverse landschappen en uitzichten tegen.”

 

Zie www.indenbrand.be.

Zie ook Slotweekend Life Itter en Oeter van 20-09-2016 en Ludwig Vandenhove bezoekt LIFE–project ‘Itter en Oeter’ van 21-03-2014 op deze website.