Kippenbedrijf Mertens Hamont-Achel: milieuvergunning onder zeer strikte voorwaarden

Bedrijven hebben soms liever dat een milieuvergunning geweigerd wordt dan dat er strikte, bijkomende voorwaarden worden opgelegd. Zij hopen dan immers de vergunning, zonder bijkomende voorwaarden, gewoon in beroep te verkrijgen.", zegt gedeputeerde Ludwig Vandenhove.

Op donderdag 11 september 2014 heeft de Limburgse deputatie op voorstel van bevoegd gedeputeerde Ludwig Vandenhove uiteindelijk toch beslist een milieuvergunning, onder zeer strikte voorwaarden, toe te kennen aan het kippenbedrijf te Hamont-Achel.
Aan de meeste van die voorwaarden moet voldaan zijn maximaal 4 maanden na het eventueel afleveren van de bouwvergunning door de gemeente Hamont-Achel.

"Het kippenbedrijf Mertens zorgt al verschillende jaren voor overlast in de buurt.
Tot kort voor de beslissing bleven er mails van buren binnenkomen.", zegt Ludwig Vandenhove.

"Het gemeentebestuur heeft negatief advies gegeven.

Ik vind het belangrijk bij de definitieve beslissing toch nog eens terug te koppelen met het lokale bestuur.
Zij kennen het best de plaatselijke en praktische omstandigheden.”

Hieronder vindt u de perstekst.


 

Zie onder andere Strengere voorwaarden maar wel vergunning voor kippenbedrijf. Het Laatste Nieuws, 06-09-2014, p. 41. Strenge voorwaarden voor kippenkwekerij. www.nieuwsblad.be, 07-09-2014. Strenge voorwaarden voor kippenkweker. www.hbvl.be, 07-09-2014. Hamont-Achel: Kippenbedrijf Mertens krijgt milieuvergunning onder zeer strikte voorwaarden. www.limburgnieuws.be, 05-09-2014. Pluimveebedrijf Mertens in Hamont-Achel krijgt nieuwe milieuvergunning. www.agripress.be, 08-09-2014.

Zie ook Milieuvergunning varkensbedrijf in Houthalen-Helchteren geweigerd van 05-08-2014 en Geen milieuvergunning voor De Kiekoet in Hamont-Achel van 14-03-2014 op deze website.