Lijst sp.a/Lijst Burgemeester officieel bekendgemaakt

Op woensdag 27 juni 2012 is tijdens een persconferentie de lijst sp.a/Lijst Burgemeester voor de gemeenteraadsverkiezingen van zondag 14 oktober 2012 bekendgemaakt.


De lijst is, op 3 plaatsen na (worden eerstdaags ingevuld), volledig en werd voorgelegd aan de algemene vergadering in Volkshuis Curieus, Breendonkstraat 46 op vrijdag 22 juni 2012.

“Het is een sterke lijst, ingebed in de Sint-Truidense bevolking, en met heel wat ervaren en nieuwe personen, die in staat zijn de stad Sint-Truiden te besturen.”, zegt burgemeester en lijsttrekker
Ludwig Vandenhove/>.

“En de uitdaging is simpel: zoveel stemmen halen dat het al gesloten voorakkoord tussen CD&V en Open VLD, trouwens voor 12 jaar, niet kan gerealiseerd worden en de sp.a/Lijst Burgemeester sowieso zal nodig zijn om de stad te kunnen besturen.”

Hieronder vindt u de integrale perstekst en de volledige lijst.

Sp.a Sint-Truiden heeft haar huiswerk gemaakt. Zowel het programma als de samenstelling van de lijst en de volgorde van de kandidaten liggen vast.

Vandaag stellen we onze lijst voor, een lijst waarvan de samenstelling niet alleen een weerspiegeling is van onze Truiense maatschappij, maar waarmee ook rekening gehouden werd met de geografische spreiding.

Ludwig Vandenhove/>, reeds 18 jaar burgemeester in onze stad, is opnieuw lijsttrekker en staat voor ervaring, zekerheid en stabiliteit. Hij trekt een jonge sp.a-lijst met een gemiddelde leeftijd van 45 jaar . Laura-Anne Cornelis is onze jongste kandidaat, is 18 jaar (op het ogenblik van de verkiezingen) en staat op plaats 18. Maurice Hollebeke is 67 jaar (2 maanden ouder dan Trudo Thijs) en is de senior van de lijst. Hij staat op plaats 15.

Bij de samenstelling van de lijst is er bewust en vooraan in de top 10 ruimte gemaakt voor vernieuwing, verjonging en vrouwelijke kandidaten. Binnen de eerste 10 kandidaten staan 6 vrouwen waarvan Marleen Thijs, onze huidige fractieleider in de gemeenteraad, op plaats 2 staat. Gert Stas is onze eerste nieuwe kandidaat en staat op de 3e plaats. Maar liefst 7 kandidaten uit de eerste 10 kandidaten staan voor het eerst op een verkiezingslijst.

Onderaan de lijst vinden we vooral de uittredende mandatarissen terug en sluiten schepenen
Johnny Vangrieken/>,
Bert Breesch/> en
Filip Moers/> de lijst.

Filip Moers
lijstduwer

Marleen Thijs

Ludwig Vandenhove
lijsttrekker

Sint-Truiden, 27 juni 2012

1        Vandenhove Ludwig
2        Thijs Marleen
3        Stas Gert
4        Knaepen Ann
5        Degline Daniëlle
6        Raskin Elien
7        Kaur (Palwinder) Pritty
8        Creten Olivier
9        Loix Nadine
10      Devoet Christian
11      Caudry Line
12      Coppers Tony
13      Knapen Guy
14      Ruyloft Willy
15      Hollebeke Maurice
16      Thijs Trudo
17      Nog te bevestigen
18      Cornelis Laura-Anne
19      Swijsen Sanne
20      Lesuisse Maryse
21      Claessens Rohnny
22      Vingerhoed Roosje
23      El Herbouti Eddy
24      Jamar Erik
25      Vermote Patrick
26      Nog te bevestigen
27      Nog te bevestigen

28      Vaes Erwin
29      Brans Sabine
30      Visser Hilde
31      Vangrieken Johnny
32      Breesch Bert
33      Moers Filip

Personen, die op de een of andere manier willen meehelpen met de campagne, kunnen contact opnemen met schepen Johnny Vangrieken op het nummer 0498-93 90 01en/of via e-mail johnny.vangrieken@sint-truiden.be.