Ludwig Vandenhove in het Vlaams parlement?

“Neen, ik heb het ook nooit gewild”, zegt gedeputeerde Ludwig Vandenhove.
“Iedereen die mij kent, weet wat ik denk over het Vlaamse politieke niveau.”

Maar plezant is, is dat mijn naam af en toe al eens geciteerd wordt in debatten en/of commissievergaderingen”, aldus Ludwig Vandenhove.
“Afgelopen woensdag 15 juni 2016 was het weer prijs in de plenaire vergadering over de hervorming van de provincies door onder andere Vlaams parlementslid Kurt Deloor en viceminister-president Liesbeth Homans.

Ik neem geen woord terug over wat ik zeg over de huidige aan de gang zijnde interne Vlaamse staatshervorming en de afslanking van de bevoegdheden van  de provincies onder invloed van vooral de N-VA.
Dit heeft niets te maken met beter bestuur, enkel met een afkeer van de provincies als bestuursniveau, omdat het iets is wat nog te Belgisch lijkt en met besparingen.
De onzekerheid, waarin de provincies en het personeel nu al 2 jaar verkeren, getuigt van onbehoorlijk bestuur.
De manier, waarop dit dossier wordt ‘mismeesterd’ door het kabinet van minister Liesbeth Homans, getuigt van weinig terreinkennis.

Wordt vervolgd, want de N-VA-fractie in de Limburgse provincieraad heeft inmiddels een interpellatie ingediend over mijn uitspraken voor de provincieraad van woensdag 22 juni 2016.
Blijkbaar heeft de N-VA moeite met de waarheid.

Hierbij het ontwerp van woordelijk verslag van het actualiteitsdebat over de provincies: Plenaire Middagvergadering nr. 40 van 15-06-2016.

Zie onder andere “Pure kafka en onbehoorlijk bestuur” van 02-06-2016 en Provincies worden verder betrokken bij Vlaamse klimaatconferentie van 07-05-2016 op deze website.