OPEN Grote Markt in Sint-Truiden!

“Neen, de Grote Markt in Sint-Truiden ligt niet opnieuw open en wordt niet heraangelegd, zoals in 1996. Wel was hij de twee laatste weken het middelpunt van interculturele en -religieuze activiteiten.”, zegt burgemeester Ludwig Vandenhove.


Op zondag 7 november 2010
was er het vertrek van een aantal georganiseerde wandelingen door de ahmadiyyamoslimgemeenschap over 3, 5 en 11 kilometer/>.
De opbrengst was voor de helft bestemd voor het project Humanity First ‘Gift of Sight’ (http://humanityfirst.org/) en de andere helft was voor een project rond de millenniumdoelstellingen van 11.11.11 in Centraal-Afrika (zie www.11.be).

Op zondag 14 november 2010 gaf de sikhsgemeenschap op de Grote Markt een demonstratie van de Gatka, de sikhgevechtssport, en deelden ze gratis voedsel (langar) uit.
In het kader van de geboorte van Sri Goeroe Nanak Dev ji, de eerste leraar van de sikhs, hielden ze een Nagar Kirtan, een optocht/processie vanaf de tempel in Halmaal tot op de Grote Markt en terug.

“Ik ben blij met dit soort initiatieven.”, zegt Ludwig Vandenhove. “Immers, als je een OPEN, interculturele en -religieuze stad wil zijn, mag je dat niet verstoppen.
Dan moet je dat durven tonen op de 2e grootste en de mooiste markt van België!”