Opendeurdag gewestelijke brandweer Sint-Truiden

Tijdens het weekend van zaterdag 22 en zondag 23 september 2012 richt de gewestelijke brandweer Sint-Truiden haar jaarlijkse opendeurdag in in de brandweerkazerne, Zepperenweg 26.

De brandweer organiseert op donderdag 20 september 2012, in samenwerking met de Boerebloos, het stadsbestuur en het koninklijk stedelijk feestcomité, de traditionele G-Dag.
Meer dan 400 personen met een handicap brengen een volledige dag door in de brandweerkazerne en genieten van muzikale optredens, rondritten in brandweer- en politievoertuigen, volksspelen en veel meer.
Een echte kermisdag…, die samenvalt met de jaarlijkse sportdag van het stadspersoneel.

Op zaterdag 22 september 2012 om 19.00 uur is er de jaarlijkse barbecue.
Inschrijven kan via info.brandweer@sint-truiden.be en/of telefonisch op 011-70 18 42.

Tijdens de opendeurdag op zondag 23 september 2012 van 10.00 tot 18.00 uur krijgen de inwoners van het beschermd gebied - Sint-Truiden, Gingelom, Heers (zonder Heks, Horpmaal en Vechmaal), Hoepertingen, Rijkel en Nieuwerkerken - de kans om een kijkje te nemen achter de schermen van de brandweerdienst.

Het thema van de opendeurdag is dit jaar de evacuatie van woningen: ‘3 minuten tijd om de woning te ontvluchten’. Op het programma staan onder andere spectaculaire demonstraties en rondleidingen, infostanden, rondritten in brandweervoertuigen, beklimming van de autoladder en andere randanimatie.

De jeugdbrandweer van Sint-Truiden bestaat dit jaar 15 jaar!
Hun enthousiasme zal zeker aan bod komen tijdens deze opendeurdag.

“Erg opvallend is dat de preventiecampagne, die door de Federale Overheidsdienst (FOD) Binnenlandse Zaken is georganiseerd rond ‘Brandpreventie gericht naar de woning en de burger’ nogal wat kritiek krijgt in brandweermiddens zelf. (*)
En dan gebeurt er al zo weinig brandpreventie!?

Ik zie u graag op één van de komende dagen in de brandweerkazerne.
Tot dan!”, zegt burgemeester Ludwig Vandenhove, tevens verantwoordelijke van de gewestelijke brandweer Sint-Truiden.

(*) ‘Brandweer lacht met preventiecampagne van overheid. Wie hangt er nu een vluchtplan op de frigo’ in Het Belang van Limburg van dinsdag 18 september 2012.

Zie onder andere ook de tekst ‘Opendeur bij de gewestelijke brandweer’ van 20 september 2011 op deze website.