Succesvolle sp.a-nieuwjaarsreceptie in Sint-Truiden

Op zondag 12 januari 2014 ging de traditionele nieuwjaarsreceptie van sp.a Sint-Truiden door in de deelgemeente Halmaal (zaal Allenthuis, Dorp 14).
Er was veel volk.

Veel volk en strijdvaardigheid: dat is voor mij de samenvatting van onze nieuwjaarsreceptie.”, zegt gedeputeerde Ludwig Vandenhove.
“Wij horen het op elke activiteit waar we als sp.a-mandataris aanwezig zijn: de bevolking heeft nu al heimwee naar de periode met de sp.a in de bestuursmeerderheid.”

Wij wisselen elk jaar van locatie met onze nieuwjaarsreceptie om zo elke buurt, wijk en deelgemeente te kunnen aandoen. En dit is niet louter symbolisch.

Ook in het beleid hebben we altijd veel aandacht geschonken aan een goed evenwicht tussen het centrum en de rest van Sint-Truiden.
Met de huidige CD&V-Open Vld-meerderheid is dat duidelijk niet het geval.
Dat is nog maar eens gebleken bij de bespreking van de begroting en de meerjarenplanning tijdens de gemeenteraad van maandag 23 december 2013.
De meerderheid slaagde er zelfs niet in om een overzicht te geven van de geplande werken tijdens deze legislatuur voor het hele grondgebied.
Zie Stadsbegroting 2014 van 07-01-2014 op deze website.

Dit is een objectief verhaal van ‘elke Truienaar is voor ons gelijk’, maar ook een subjectief gegeven om elke inwoner haar/zich goed te laten voelen in de eigen omgeving.”

sp.a-voorzitter Yves Vannijlen verwelkomde de aanwezigen, gemeenteraadslid Gert Stas blikte terug op de afgelopen sp.a-activiteiten en keek vooruit naar dit jaar en fractieleider Filip Moers ging in op het gemeentebeleid.

Zie onder andere Nooit meegemaakt! van 03-12-2013 en Een armoedeplan voor Sint-Truiden van 30-11-2013 op deze website.