Overheden tegen elkaar!

“Alle overheden en dus ook alle overheidspersoneel functioneren dankzij ons, de belastingbetalers”, zegt gedeputeerde van Leefmilieu en Natuur en voorzitter van de vzw Regionaal Landschap Haspengouw en Voeren (RLH) Ludwig Vandenhove. “Ze zouden dat beter en meer beseffen in plaats van tegen elkaar te werken.
Zeker als het gaat ten voordele van privé-personen, die maar één bedoeling hebben: zichzelf verbeteren en/of verrijken.”

Ludwig Vandenhove zegt dit naar aanleiding van een voorval in Borgloon waar de Nationale Maatschappij der Belgische Spoorwegen (NMBS) een stuk spoorwegberm verkoopt aan de meest biedende zijnde een privé-persoon.

Dit kan een gevaarlijk precedent worden”, aldus Ludwig Vandenhove.
Ik vind dat we er  juridisch en politiek alles moeten aan doen om dit te vermijden.
Juridisch laten we de zaak grondig bekijken, politiek roepen we alle burgemeesters van Haspengouw en alle Limburgse parlementairen op om hun contacten aan te spreken om dit alsnog te beletten.
Federaal volksvertegenwoordiger en burgemeester van Lommel Peter Vanvelthoven zal minister Jacqueline Galant hieromtrent ondervragen in het parlement.

Hieronder vindt u het artikel dat hierover in Het Belang van Limburg stond op woensdag 10 maart 2016. (1)

(1) NMBS verkoopt spoorwegberm. Het Belang van Limburg, 09-03-2016, p. 5. NMBS verkoopt deel van oude spoorwegbedding. Het Nieuwsblad, 09-03-2016, p. 3.

Zie ook Is er teveel overheidspersoneel? van 16-04-2013 op deze website.