‘Agenten doorverwezen voor verspreiden filmpje masturberende transseksueel’

Dat is de titel van een artikel in Het Belang van Limburg van zaterdag 25 en zondag 26 juni 2022. (1)

Eindelijk is er duidelijkheid omtrent deze onverkwikkelijke zaak bij de lokale politie Sint-Truiden-Gingelom-Nieuwerkerken”, zegt gemeente- en politieraadslid Ludwig Vandenhove.
Wij hebben daar recht op als democratische verkozenen, net zoals de bevolking.

Hiermee komt ‘the walk of shame’, die een aantal politiemensen maakten tijdens de politieraad van dinsdag 26 oktober 2021 in een totaal ander daglicht te staan. Er gebeuren dan toch ‘rare dingen’ binnen het politiekorps van de politiezone Sint-Truiden-Gingelom-Nieuwerkerken, hoewel dat te vaak ontkend wordt door de leiding.

Het is goed dat er na een jaar eindelijk duidelijkheid komt over deze aangelegenheid. Dit soort feiten straalt immers af op heel het korps. Maar nu moet er ook duidelijkheid komen over een aantal andere feiten, die aan het licht gekomen en/of gebracht zijn door de lokale nieuwswebsite www.trudocs.be.
Ofwel zijn ze waar, ofwel kloppen ze niet.
Een meer actieve, meer directe en meer anticipatieve communicatie vanuit de korpsleiding zou hier veel kunnen aan verhelpen.

Neem nu recent het verkeerd parkeren van een combi aan een broodjesbar, terwijl de betrokken politieagenten er iets te eten halen
Het volstaat in zo een geval niet ‘de zaak verder intern op te nemen’. (2)
De burger, die terecht geverbaliseerd wordt als zij/hij verkeerd parkeert, heeft recht om te weten wat er gebeurt ten opzichte van de betrokken politieagenten.

Voldoende voer voor de politieraad van dinsdag 28 juni 2022.”

Hieronder vindt u het artikel dat de lokale nieuwswebsite www.truiensnieuws.be hierover brengt. (3)