Nationaal

(On)nut van bodycams 

“Een bodycam geeft politiemensen de kans om gebeurtenissen te filmen, waar ze mee betrokken zijn en/of waar ze bepaalde interventies doen”, zegt Vlaams volksvertegenwoordiger Ludwig Vandenhove.

“Sommige politiezones en/of -personeel maken er gebruik van, andere niet.
Een (rare) vaststelling.

Tags:

Voorstel van resolutie tot versterking van de strijd tegen economisch partnergeweld

“Samen met een aantal collega-senatoren van andere democratische partijen heb ik de hoger aangehaalde resolutie ingediend in de Senaat”, zegt gemeenschapssenator Ludwig Vandenhove.
“De resolutie werd goedgekeurd tijdens de plenaire vergadering van vrijdag 19 april 2024.

Elke vorm van partnergeweld moet zo veel mogelijk bestreden worden.
Van alle uitingen is economisch en administratief geweld vaak één van de eerste uitingen van partnergeweld.

Tags:

Meryame, spijtig

“Ik respecteer de beslissing van Meryame Kitir om haar lidmaatschap bij VOORUIT op te zeggen(1)”, zegt Vlaams volksvertegenwoordiger Ludwig Vandenhove. “Maar ik vind het spijtig.

Ik herinner mij nog heel goed hoe Meryame de partij - sp.a - binnengeloodst werd door Steve Stevaert en Johan Van de Lanotte.
Ik herinner mij nog haar eerste tussenkomst in de Kamer van Volksvertegenwoordigers, ik heb ze als toenmalige collega zelf nog nagelezen en aangepast.
Nadien waren we ‘compagnons de route’ bij sp.a/VOORUIT Limburg.

“Ik begrijp dat perfect”

Dat zegt Vlaams volksvertegenwoordiger Ludwig Vandenhove in een reactie op een onderzoek dat aangeeft dat ‘Derde van Belgen zich politiek in de steek gelaten voelt’.(1)

1/3de van de bevolking heeft het gevoel dat zij of hij geheel niet vertegenwoordigd wordt door een politicus of door een politieke partij.
Het gaat vooral om vijftigers, armere mensen en gediscrimineerde burgers.
Zowat 1/2de  van de stemgerechtigden voelt zich redelijk vertegenwoordigd, slechts 1 op 8 stelt erg hoopvol te zijn over de politiek”,
aldus Ludwig Vandenhove. 

Nog meer afbouw dienstverlening bij het spoor, ook in Sint-Truiden

“Op vrijdag 1 maart 2024 is de dienstverlening van de Nationale Maatschappij van Belgische Spoorwegen (NMBS) pas ernstig achteruitgegaan: een serieuze vermindering van de  openingsuren van de loketten, ook in Sint-Truiden. En nu wordt alweer een nieuwe herstructurering aangekondigd”, zegt Vlaams volksvertegenwoordiger Ludwig Vandenhove. 

Het volgende schooldebat

Op vrijdag 29 maart 2024 organiseerde Hasp-O Centrum (Katholiek Onderwijs in Haspengouw) een politiek debat naar aanleiding van de komende Europese, federale en Vlaamse verkiezingen op zondag 9 juni 2024. (1)(2)(3)

“Ik was erbij namens VOORUIT”, zegt Vlaams volksvertegenwoordiger Ludwig Vandenhove.

“Het was niet mijn eerste schooldebat en het zal niet mijn laatste zijn.
Heel wat onderwijsinstellingen maken van de verkiezingen gebruik om hun leerlingen kennis te laten maken met de politiek en te laten debatteren met politici.

Strijd tegen economisch partnergeweld

“Elke vorm van partnergeweld moet zoveel mogelijk bestreden worden”, zegt  gemeenschapssenator Ludwig Vandenhove. “Maar van alle vormen is economisch en administratief geweld vaak één van de eerste uitingen van partnergeweld.

Economisch en administratief geweld komt tot uiting in de dagelijkse financiële controle, die zover kan gaan dat - hoofdzakelijk - de vrouw volledig wordt beroofd van haar autonomie.

Tags:

Foei BLANCO en Joke!

“Iedereen heeft in een democratie het recht om zich verkiesbaar te stellen op een lijst”, zegt Vlaams volksvertegenwoordiger Ludwig Vandenhove. “Maar een financieel directeur van een gemeente, die lijsttrekker wordt bij de komende parlementsverkiezingen van de lijst BLANCO in Limburg, is erover voor mij.(1) 

Keuzes maken

“Politiek is maatschappelijke keuzes maken”, zegt Vlaams volksvertegenwoordiger Ludwig Vandenhove. “Dat is juist de reden waarom er ideologische verschillen tussen de partijen (moeten) zijn, ook al beginnen die meer en meer te verdwijnen.

Buitengewone vergadering Senaat

“Op vrijdag 8 maart 2024 vond er een buitengewone vergadering plaats van de Senaat.
De reden: de parlementaire jubilea van een drietal senatoren”, zegt gemeenschapssenator Ludwig Vandenhove. 

Tags:

Pagina's

Abonneren op RSS - Nationaal