Algemeen

Alleen de verkiezingen tellen!

Dat zegt Vlaams volksvertegenwoordiger Ludwig Vandenhove naar aanleiding van de recente politieke peilingen voor Vlaanderen en Limburg. (1)

Gewoon hard doorwerken als VOORUIT in Vlaanderen, Limburg en Sint-Truiden”, aldus Ludwig Vandenhove.
“Onze kop niet gek laten maken door deze positieve peilingen.(2)
Uiteindelijk telt alleen de verkiezingsuitslag.

Hotel Solvay

“Op vrijdag 20 mei 2022 heb ik de gelegenheid gehad om samen met een aantal VOORUIT collega’s uit het federale en het Vlaamse parlement ‘Hotel Solvay’ (gebouwd door architect Victor Horta) in Brussel (Louizalaan 224) te bezoeken”, aldus Vlaams volksvertegenwoordiger Ludwig Vandenhove.

“Dat gebeurde op uitnodiging van Pascal Smet, staatssecretaris van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest (belast met Stendenbouw en Erfgoed, Europese en Internationale Betrekkingen, Buitenlandse Handel en Brandbestrijding en Dringende Medische Hulp).

De moeite waard!

Tags:

Nog eens een diamanten bruiloft

“Hoeveel gouden, diamanten en briljanten bruiloften zou ik aangedaan hebben tijdens mijn 18 jaar als burgemeester van Sint-Truiden?”, zegt gemeenteraadslid Ludwig Vandenhove.
“Ontelbare.

Op vrijdag 20 mei 2022 was het nog eens zover.
Samen met collega VOORUIT-gemeenteraadslid Erwin Vaes bracht ik namens De Voorzorg een bezoek aan het echtpaar (Gaston) Degline-(Françoise) Gillet in Velm (Sint-Truiden) (Gemeenteplein 8).

‘Onze Oorlog’

Op zondag 22 mei 2022 werd de tentoonstelling ‘Onze Oorlog’ officieel geopend in het stadhuis op de Grote Markt in Sint-Truiden.
De tentoonstelling is samengesteld op basis van het stripverhaal van Truienaar Mario Boon met dezelfde titel.

Overheden moeten er alles aan doen om zoveel mogelijk herinneringen aan beide wereldoorlogen levendig te houden”, zegt gemeenteraadslid Ludwig Vandenhove.
Het is vooral belangrijk om hierbij zoveel mogelijk naar jongeren toe te werken.

Dansnamiddagen in volkshuis Curieus - zondag 5 juni

De volgende dansnamiddag van S-Plus - en VOORUIT Sint-Truiden gaat door op zondag 5 juni 2022 in volkshuis Curieus, Breendonkstraat 46.

Iedereen is hartelijk welkom”, zegt gemeenteraadslid Ludwig Vandenhove.

Nieuwsbrief nr. 137

De volgende nieuwsbrief van Ludwig Vandenhove is verstuurd.

U kan hem hieronder lezen.

Tags:

Ik begrijp de jonge boer(innen)(en), maar …

Op woensdag 18 mei 2022 heeft de Groene Kring, de jongerenafdeling van de Boerenbond (BB), actie gevoerd aan het Vlaams parlement tegen het stikstofakkoord van de Vlaamse regering.

“Ik ben ook langs geweest”, zegt Vlaams volksvertegenwoordiger Ludwig Vandenhove.

Ik begrijp hun standpunt dat zij minder toekomst hebben binnen de landbouw als het stikstofakkoord erdoor komt. Maar de vraag is vooral of zij daarvoor moeten komen aankloppen bij de huidige politieke generatie.

Diefstallen in de landbouwsector

Geen enkele maatschappelijke sector blijft gespaard van diefstallen en inbraken, ook de landbouwsector niet.

“Daarom stelde ik een schriftelijke vraag aan viceminister-president van de Vlaamse Regering en Vlaams minister van Welzijn, Volksgezondheid en Gezin en voormalig minister van Economie, Innovatie, Werk, Sociale Economie en Landbouw Hilde Crevits (cd&v) over beschikbare cijfers en over welke maatregelen eventueel genomen worden om dit soort voorvallen te vermijden”, zegt Vlaams volksvertegenwoordiger Ludwig Vandenhove.

Waarom geen slimme vuilniswagens in Vlaanderen?

In Wallonië is er een proefproject waarbij vuilniswagens, die op vaste tijdstippen in elke (deel)gemeente komen, ingeschakeld worden om allerhande nuttige informatie te verzamelen.

“Ik denk onder andere aan metingen over de luchtkwaliteit, de toestand van de wegen, voet- en fietspaden, de evolutie van het weer, de straling van elektromechanische golven, enzovoort. Met andere woorden, belangrijke parameters, waarmee in het gemeentelijk beleid rekening kan gehouden worden”, aldus Vlaams volksvertegenwoordiger Ludwig Vandenhove.

Kienavond VOORUIT Sint-Truiden

VOORUIT Sint-Truiden organiseert opnieuw een kienavond op vrijdag 10 juni 2022 in het parochiaal centrum Melveren, Melveren-Centrum 60.

Kom gerust langs om te kienen of gewoon om iets te drinken”, zegt gemeenteraadslid Ludwig Vandenhove.

Pagina's

Abonneren op RSS - Algemeen