mei 2023

Erfbelastingen moeten rechtvaardiger

Dat zei Vlaams volksvertegenwoordiger Ludwig Vandenhove tijdens de plenaire vergadering van het Vlaams Parlement op woensdag 31 mei 2023.
Hij herhaalde daarmee het VOORUIT-standpunt dat hij al dikwijls ingenomen heeft tijdens de Commissie voor Algemeen Beleid, Financiën, Begroting en Justitie.

“Nu zijn de erfbelastingen onrechtvaardig”, zei Ludwig Vandenhove.

Alkibiades

Hij was een hoofdrolspeler in de ontwikkelingen, die hebben geleid tot het verval van de democratie in Athene. En de symptomen van dat verval zijn voor ons nu angstaanjagend herkenbaar. 

Nu kennen we de cijfers nog niet

“Het gaat over de bedragen, die de Vlaamse regering van N-VA-cd&v-Open Vld de voorbije jaren, sedert het begin van de legislatuur, gespendeerd heeft aan consultancy-opdrachten.
Onvoorstelbaar, de verschillende cijfers vliegen ons als Vlaamse parlementsleden om de oren, maar concreet weten we nog niets”, zegt Vlaams volksvertegenwoordiger Ludwig Vandenhove.

Dat bleek tijdens de vergadering van de Commissie voor Algemeen Beleid, Financiën, Begroting en Justitie op dinsdag 30 mei 2023. (1)(2)

Fruit Logistica in Berlijn

Van woensdag 8 februari tot en met zaterdag 11 februari 2023 bracht de Commissie Landbouw, Visserij en Plattelandsbeleid van het Vlaams Parlement een bezoek aan Berlijn.
De aanleiding: de internationale beurs Fruit Logistica, waar vanuit en voor de hele wereld fruit verhandeld wordt.

‘Wij en de wereld’

“‘Wij en de wereld’ is de titel van de tentoonstelling, die momenteel loopt in Halmaal, een deelgemeente van Sint-Truiden”, zegt gemeenteraadslid Ludwig Vandenhove.

“Er zijn meer dan 80 kunstenaars uit de regio, die deelnemen.
Curator is Kris Swerts.

Een mooie traditie in Halmaal, die in 2003 gestart is, toen nog en de (eerst)volgende jaren met ondersteuning van mij als burgemeester en met financiële steun van de Vrienden van de Burgemeester met de jaarlijkse opbrengst van mijn bal.

Ik steun Landschapspark ‘Hart van Haspengouw’

“De vzw Regionaal Landschap Haspengouw & Voeren heeft een dossier ingediend om op Vlaams niveau onze streek erkend te krijgen als Landschapspark”, zegt Vlaams volksvertegenwoordiger.
“Als ex-voorzitter en Haspengouwer ondersteun ik ten volle deze kandidatuur.

80 jaar Nazi Razzia: herdenking van het VERZET

“Dinsdag 25 mei 1943: een zwarte bladzijde uit de Sint-Truidense geschiedenis”, zegt gemeenteraadslid Ludwig Vandenhove.
“80 jaar geleden werden 63 verzetsstrijders opgepakt bij een razzia van de Nazi’s.

Private Views

Private Views is de titel van een tentoonstelling, die loopt tot en met zondag 13 augustus 2023 in het museum ‘La Boverie’, Parc de la Boverie 3 in Luik.

Op vrijdag 19 mei 2023 bezochten Sonja en ik de tentoonstelling”, zegt Ludwig Vandenhove.

Tags:

Is degrowth te vermijden?

Er moet IETS gebeuren om de planeet te redden.

De filosofie van degrowth is minder consumeren, minder produceren en minder groeien. 
Is het nog te vermijden?

Het is alleszins een ernstig maatschappelijk en politiek debat waard met afweging van de voor- en nadelen.

“KRAS (scholierenparlement)”

Op donderdag 25 mei 2023 vond er een debat plaats tussen een aantal leerlingen van Katholiek Onderwijs in Haspengouw-Hasp-O centrum en lokale politici in de gemeenteraadszaal van Sint-Truiden.

“Ik nam deel namens VOORUIT”, zegt gemeenteraadslid Ludwig Vandenhove.

Het debat kaderde in KRAS, een discussie- en rollenspel voor jongeren uit de derde graad secundair onderwijs.
KRAS/Globelink werkt school- en netoverschrijdend. (1)

Stad Sint-Truiden: meer aandacht voor de senioren graag

“In 2022 was 23,3 procent van de bevolking in Sint-Truiden ouder dan 65 jaar. (1)
De komende jaren zal dat percentage nog toenemen gezien mensen, gelukkig maar, over het algemeen langer leven”, zegt gemeenteraadslid Ludwig Vandenhove.

Een reden temeer dat alle niveaus en alle beleidsdomeinen (meer) aandacht moeten schenken aan de senioren. Maar dat blijkt op het gemeentelijk niveau in Sint-Truiden allesbehalve het geval.

Nieuwsbrief nr. 190

De volgende nieuwsbrief van Ludwig Vandenhove is verstuurd.

U kan hem hieronder lezen.

Tags:

Bezoek ook eens het Vlaams Parlement

“Op woensdag 24 mei 2023 was de seniorenvereniging Jong van geest Actief Progressief Senior (JAPS), S-Plus uit Hasselt op bezoek in het Vlaams Parlement”, zegt Vlaams volksvertegenwoordiger Ludwig Vandenhove.

“Het bezoek was aangevraagd via mij door Carlo Claesen, voorzitter en al jaren Socialistisch militant uit Hasselt.

Pagina's