Mijn stad Sint-Truiden

Bomen planten, maar het moet goed gebeuren

“Bomen planten, zorgt voor de biodiversiteit en is een dam tegen de klimaatopwarming. Maar dan moet het goed gebeuren”, zegt gemeenteraadslid Ludwig Vandenhove.

Elke overheid, dus ook de stad Sint-Truiden, moet er alles aan doen om zoveel mogelijk bomen te planten en om elke mogelijke oppervlakte groen te laten kleuren.
De mogelijkheden moeten als het ware permanent gescreend worden.
Voorwaarde: het planten moet goed en op de juiste locaties gebeuren en dat is niet altijd het geval in Sint-Truiden.

Gemeenten: geen reclame voor internetverkoop

“De toenemende internetverkoop is een bedreiging voor de lokale middenstand”, zegt gemeenteraadslid Ludwig Vandenhove.
“Gemeenten en steden moeten er zich meer tegen wapenen.

Ik heb het al vaak aangekaart, maar concreet gebeurt er te weinig tegen die onlineverkoop.
Wij moeten de lokale middenstand beter beschermen.

De internetverkoop heeft nog een grotere vlucht genomen sinds de Covid-19 crisis.
Gemiddeld werd er in 2021 tot dusver 50 procent meer online uitgegeven dan in 2019. (1)

Het Sint-Agnesbegijnhof in Sint-Truiden … en het groenonderhoud?

“Het Sint-Agnesbegijnhof in Sint-Truiden is Organisatie der Verenigde Naties voor Onderwijs, Wetenschap en Cultuur  (UNESCO) Werelderfgoed en is één van de attracties van onze Trudo stad”, zegt gemeenteraadslid Ludwig Vandenhove.

Een reden temeer om het goed te onderhouden.

Neem nu de buxus rond de Begijnhofkerk.
Je kan het onderscheid niet meer maken tussen de buxus en het onkruid.
De provincie Limburg heeft een aantal jaren geleden geïnvesteerd in de aanleg van die buxus in de vorm van kruisen, nu kan je ze zelfs niet meer zien.

Woonzorgcentrum Sint-Laurentius in Brustem verkocht

De CD&V-N-VA-Open Vld-meerderheid in Sint-Truiden heeft beslist om de gebouwen van het voormalige woonzorgcentrum in Brustem (deelgemeente Sint-Truiden) te verkopen.

Ons voorstel was om dit gebouw te behouden voor het verenigingsleven, (onder andere) van Brustem”, zeggen VOORUIT gemeenteraadsleden Filip Moers en Ludwig Vandenhove.

EXPO 8 Limburgse academies voor Beeldende en Audiovisuele Kunsten

Nog tot en met zondag 29 augustus 2021 loopt in de Begijnhofkerk, Begijnhof 25/33 in Sint-Truiden een tentoonstelling van de 8 Limburgse academies voor Beeldende en Audiovisuele Kunsten. 
Organisatie: VERENIGING ter ondersteuning van ACADEMIES voor BEELDENDE KUNSTEN & MEDIA (VEBEM).

 

Opnieuw lokale koersen

Op zondag 25 juli 2021 was het eindelijk zover: opnieuw lokale koers met Brussel-Zepperen (Sint-Truiden) en een aantal randwedstrijden.

“Covid-19 heeft ook als gevolg gehad dat de lokale wielerwedstrijden en koersen voor niet-professionelen gedurende bijna twee seizoenen niet zijn kunnen doorgaan”, zegt gemeenteraadslid Ludwig Vandenhove. “Wij trachten met een aantal VOORUIT-verkozenen altijd alle koersen op het grondgebied van de stad Sint-Truiden aan te doen, nu kon dit echter niet.

Het verhaal van de prikkeldraad…

Inmiddels liggen er al meer dan twee maanden prikkeldraad, planken en stenen in de beek op het domein Speelhof in Sint-Truiden.

“Een gevaarlijke situatie! Bovendien niet goed voor de afwatering, zeker niet bij hevige regenval. Maar het is vooral de bevestiging van geen of onvoldoende aandacht te hebben vanuit de stad Sint-Truiden en vanuit de lokale politie Sint-Truiden-Gingelom-Nieuwerkerken voor het openbaar domein”, zegt gemeenteraadslid Ludwig Vandenhove.

“Wat is dat?”

Dat was de eerste reactie toen politieraadslid Ludwig Vandenhove de beelden zag van een naakte transgender in de -blijkbaar- politiecel van de lokale politie Sint-Truiden-Gingelom-Nieuwerkerken.

“Wat is dat?”, vraagt Ludwig Vandenhove zich af. “Zijn die beelden echt? Wie heeft die genomen? Korpsleden van de lokale politie Sint-Truiden-Gingelom-Nieuwerkerken?
Een intern onderzoek en een onderzoek van het Vast Comité van Toezicht op de politiediensten, het Comité P, zijn hier op hun plaats.”

VOORUIT Sint-Truiden wil dorpskern Brustem verkeersveiliger

Bewoners van Brustem, een deelgemeente van Sint-Truiden, en de er gevestigde horecazaken klagen over het gebrek aan parkeerplaatsen en over de verkeersonveiligheid. (1)

Wij vinden dat er een globale oplossing moet gezocht worden, waarbij de verkeersveiligheid voor alles voorop moet staan. En wij denken dat dit kan”, zeggen Nadine Loix (buurtbewoonster) en Maurice Hollebeke (gemeente- en politieraadslid) namens VOORUIT.

Burgerbudgetten: mist Sint-Truiden de boot?

Meer en meer gemeenten en steden beginnen te werken met burgerbudgetten.

“Burgerbudgetten? Waar gaat het over?”, aldus gemeenteraadslid Ludwig Vandenhove.
De gemeente trekt jaarlijks een bepaald budget uit, waarbij burgers, buurten, wijkcomités, etc. projecten kunnen indienen.
Uit de ingediende aanvragen gebeurt dan een selectie en de weerhouden projecten krijgen de nodige middelen, mogelijkheden en/of subsidies om gerealiseerd te worden.

Pagina's

Abonneren op RSS - Mijn stad Sint-Truiden