Mijn stad Sint-Truiden

Zoon en vader Herck

“Wie mij een beetje volgt, weet dat ik nog al interesse heb in kunst, vooral in actuele kunst”, zegt Ludwig Vandenhove. “En zo ben ik de laatste dagen weer maar eens terechtgekomen bij initiatieven van Tom en Jos Herck, zoon en vader. 

Ludwig Vandenhove: lijstduwer Vlaams Parlement

Op zondag 9 juni 2024 zijn het Europese, federale en Vlaamse verkiezingen.

“Ik ben lijstduwer op de VOORUIT-lijst voor het Vlaams Parlement”, zegt Ludwig Vandenhove.
“Ik wil met mijn jarenlange ervaring vanop die lijstduwersplaats de 3de Limburgse Vlaamse parlementszetel voor VOORUIT binnenhalen.

Kiennamiddag VOORUIT Sint-Truiden

“VOORUIT Sint-Truiden organiseert opnieuw een kiennamiddag”, zegt Ludwig Vandenhove.

“Datum: zondag 21 april 2024.
Locatie: Volkshuis Curieus, Breendonkstraat 46, Sint-Truiden.

Iedereen is welkom, om te kienen, maar ook om iets te drinken.”

‘Stolpersteine’ (‘Struikelstenen’)

“Steeds meer en meer gemeenten plaatsen zogeheten ‘Stolpersteine’ of ‘Struikelstenen’”, zegt gemeenteraadslid Ludwig Vandenhove.

Een goede zaak.
Ik ben fier dat Sint-Truiden één van de eerste Belgische steden was die zulke ‘Stolpersteine’ aangelegd heeft tijdens mijn burgemeesterschap.

Veel bezoek deze week

“Deze week heb ik veel bezoek uit Sint-Truiden gehad in het Vlaams Parlement”, zegt Vlaams volksvertegenwoordiger Ludwig Vandenhove.

“Naast een Sikh-delegatie(1) en het leerlingenparlement van de methodeschool ‘Het KOMPAS’(2), zijn op donderdag 7 maart 2024 een aantal leerlingen van het Katholiek Onderwijs in Haspengouw - Haspo Zepperen (Sint-Truiden) voor een rondleiding naar het Vlaams Parlement gekomen.
De ideale gelegenheid om in de praktijk leerlingen kennis te laten maken met de politiek.

Tweede quiz VOORUIT Sint-Truiden achter de rug

Op zaterdagavond 9 maart 2024 organiseerde VOORUIT Sint-Truiden voor het tweede jaar op rij een quiz in volkshuis Curieus, Breendonkstraat 46.

Een quiz is zo eens iets anders dan onze andere, eerder traditionele activiteiten”, zegt gemeenteraadslid Ludwig Vandenhove.
“Het moet niet altijd politiek zijn.

Wij vinden als VOORUIT veel aanwezigheidspolitiek in Sint-Truiden belangrijk, maar evenzeer originele initiatieven, die we zelf organiseren om geïnteresseerden aan te trekken. Zo zijn we ook ‘onder de mensen’.

Leerlingenparlement methodeschool ‘Het KOMPAS’ Sint-Truiden op bezoek

“Ik probeer zoveel mogelijk groepen, scholen en verenigingen te motiveren om een bezoek te brengen aan het Vlaams parlement”, zegt Vlaams volksvertegenwoordiger Ludwig Vandenhove.

Sikhs op bezoek in Vlaams Parlement, Senaat en Kamer van Volksvertegenwoordigers

Op maandag 4 maart 2024 ontving Vlaams volksvertegenwoordiger Ludwig Vandenhove een delegatie Sikhs onder leiding van Pritty Kaur en Amarjit Singh Bhogal. 

Ze zijn weer vertrokken

“De lente is in het land en dat betekent wielerkoersen”, zegt Vlaams volksvertegenwoordiger Ludwig Vandenhove. 
“Ik was er, naar jaarlijkse traditie, weer bij in de deelgemeente Brustem voor de eerste wedstrijden op het grondgebied van Sint-Truiden. 

‘Zoete tafel’ Aulenteer

“Op zondag 3 maart 2024 heeft natuurvereniging Aulenteer (Natuurpunt Sint-Truiden) een ‘zoete tafel’ georganiseerd voor de leden.
Locatie: Natuurhuis, Kleinveldstraat 54 in Gelinden (Sint-Truiden).
Leden konden genieten van een stuk Limburgse vlaai met koffie en thee”, aldus gemeenteraadslid Ludwig Vandenhove.

 

Pagina's

Abonneren op RSS - Mijn stad Sint-Truiden