‘Waar geen grenzen zijn, moet je geen grenzen leggen’

‘Waar geen grenzen zijn, moet je geen grenzen leggen’, onder  dat motto trok een Limburgse sp.a–delegatie onder leiding van burgemeester van Lommel en lijsttrekker voor het federaal parlement Peter Vanvelthoven op zaterdag 10 mei 2014 naar Borgworm voor een ontmoeting met een PS–delegatie.

 

Met deze actie willen we precies aantonen dat er op het niveau van de inwoners en gemeenten - op het terrein dus - veel minder ‘ruzie gemaakt wordt’ tussen Brussel,  Wallonië en Vlaanderen, zoals het nochtans dagelijks in de media voorgesteld wordt. Zo is er al sedert 1995 een broederschapscharter tussen Borgworm en Gingelom en was er ook een verregaande samenwerking, bijvoorbeeld qua brandweer en lokale politie, met Sint-Truiden in de 18 jaar dat ik er burgemeester was.”, zegt gedeputeerde Ludwig Vandenhove.

“Hoewel het hier eerder ging om een symbolische actie in het kader van de komende parlementsverkiezingen van zondag 25 mei 2014 zijn er een aantal praktische afspraken gemaakt over verdere samenwerking. Ik zal onder andere bekijken met PS –gedeputeerde Robert Mureau welke samenwerkingsverbanden er mogelijk zijn tussen de provincies Luik en Limburg.

En willen wij een rechtste, anti–sociale regering tegenhouden, hebben PS en sp.a elkaar nodig.
Sommigen horen dat niet graag binnen mijn eigen sp.a, maar als Vlaamse Socialisten hebben wij trouwens onze aanwezigheid in de federale regering altijd mee te danken aan de PS.”

Hieronder vindt u het volledige persbericht.


 

Zie onder andere Stem LINKS van 07-05-2014, 'Veerkracht voor Limburg' van 16-04-2014 en Ludwig Vandenhove in Borgworm van 09-03-2012 op deze website.