14e kermisdag voor personen met een handicap weer een groot succes!

Op donderdag 1 september 2011 was het weer feest voor de personen met een handicap op de augustuskermis in Sint-Truiden.
Het was al voor de 14e opéénvolgende keer dat deze dag georganiseerd werd.

Huidig, maar ook toenmalig schepen van foren
Filip Moers, nam het initiatief voor deze kermisdag in 1998.

 

 

 

 

“Het is dankzij de financiële steun van de verschillende Sint -Truidense serviceclubs (verenigd in Interservice) en de foorreigers dat we elk jaar deze bijzondere kermisdag voor personen met een handicap kunnen organiseren.”, zeggen schepen
Filip Moers en burgemeester
Ludwig Vandenhove.

 

 

Zoals elk jaar konden de deelnemers gratis op heel wat attracties, die speciaal op die dag minder snel draaien. Bovendien kregen ze allemaal een hotdog of smoutebollen en een drankje.

 

 

Dit jaar was er nog iets extra: dankzij de bijkomende financiële inbreng van de Stedelijke Andersvalidenraad Sint-Truiden (STAR) kregen alle deelnemers een knuffeldier(tje).

 

 

 

 

“Deze kermisdag voor personen met een handicap past perfect in het globaal beleid dat we vanuit de stad Sint-Truiden voeren naar deze doelgroep toe.”, besluit schepen van welzijn
Els Sneijers.

 

 

 

 

In het totaal namen 550 personen met een handicap deel.

 

 

Zie ook de cartoons ‘Augustuskermis (‘grote kermis’) in Sint-Truiden!’ van 28 augustus 2010 en ‘Augustuskermis al weer (bijna) voorbij!’ van 4 september 2011 op deze website.

Hierover is een artikel verschenen in De Weekkrant van woensdag 7 september 2011.