2e tentoonstelling Renovat Foto in brandweerkazerne

Naar aanleiding van het open deur weekend van de gewestelijke brandweer Sint-Truiden tijdens het weekend van 24, 25 en 26 september 2010 was er de officiële opening van de 2e tentoonstelling van Renovat Foto in de brandweerkazerne.

Op voorstel van burgemeester
Ludwig Vandenhove heeft Renovat Foto de gewestelijke brandweer Sint-Truiden enkele maanden gevolgd om een aantal actiefoto’s te maken. Ook zijn alle brandweermannen individueel gefotografeerd.

 

 

 

 

“De reeks wordt nog verdergezet.
Renovat Foto zal de gewestelijke brandweer Sint-Truiden nog een aantal maanden volgen om de fotoreeks te vervolledigen.”, zegt
Ludwig Vandenhove.

 

 

“Ondanks het aandringen van voorzitter Achille Duchateau van Renovat Foto dat ik mij als verantwoordelijke van de brandweer eveneens als ‘pompier’ zou laten fotograferen, ben ik niet op dat voorstel ingegaan.
Brandweervrouw/-man worden is een roeping, waar ik veel respect voor heb, maar die roeping heb ik niet, dus vind ik dat ik mij zo ook niet moet laten portretteren.
Dat is voor de echte brandweermannen/-vrouwen en dat ben ik niet.”, aldus burgemeester
Ludwig Vandenhove.

“Ik heb mij dan maar laten fotograferen met de gepensioneerde brandweermannen, die elke dinsdag in de brandweerkazerne samenkomen.”

 

 

 

De tentoonstelling is permanent te bezoeken in de brandweerkazerne.

 

Zie onder andere ook de teksten ‘’Tentoonstelling Renovat Foto in brandweerkazerne Sint-Truiden’ van 12 maart 2010 en ‘Opendeur bij de gewestelijke brandweer Sint-Truiden!’ van 23 september 2010 op deze website.