Als uw partij deel uitmaakt van de volgende coalitie, welke drie punten moeten dan zeker prioriteit krijgen?

Deze vraag werd gesteld aan burgemeester Ludwig Vandenhove, lijsttrekker sp.a/Lijst Burgemeester voor de gemeenteraadsverkiezingen van zondag 14 oktober 2012 in Sint-Truiden voor de rubriek ‘Verkiezingen 14 oktober 2012’ in de Weekkrant.

Hieronder vindt u zijn antwoord.

1. De basisbehoeften, die een gemeente/stad moet invullen, de nodige aandacht geven: veiligheid (lokale politie; brandweer), goed onderhoud van wegen, rioleringen, voet- en fietspaden, groenvoorzieningen, netheid en properheid en een goede dienstverlening vanwege het personeel.

2. Tewerkstelling scheppen via een ernstige uitbreiding van beschikbare industriegrond, in het bijzonder Kleine en Middelgrote (KMO)-zone (vooral in Brustem) en via een versterking van de handelsactiviteiten in het centrum (kernversterkend).

3. Sint-Truiden verder uitbouwen als zorgstad via het algemeen ziekenhuis, de psychiatrische voorzieningen en andere sociale instellingen, zoals kinderopvang. 

Zie onder andere ook de tekst ‘Werd er de voorbije legislatuur voldoende gedaan voor het milieu?’ van 5 oktober 2012 op deze website.